Pereiti į pagrindinį turinį

A.Kupčinską pralinksmino A.Garbaravičiaus epitetai

2012-03-01 05:00
A.Kupčinską pralinksmino A.Garbaravičiaus epitetai
A.Kupčinską pralinksmino A.Garbaravičiaus epitetai / Artūro Morozovo nuotr.

Politinių vėjų užgesintą Kauno mero Andriaus Kupčinsko ir tarybos nario Arvydo Garbaravičiaus nesantaikos ugnį bandyta vėl įplieksti. Žibalu tapo paviešintas A.Garbaravičiaus laiškas. Jis nusiųstas saugumo departamentui, bet kol kas atsakymo nėra.

Nupiešė sodrų potretą

Į Valstybės saugumo departamentą (VSD) kreipėsi miesto tarybos frakcijos „Dirbam Kaunui“ narys Artūras Orlauskas, prašydamas išsiaiškinti galimas grėsmes valstybės saugumui.

Tokių nuogąstavimų politikui esą kilo po to, kai savo pašto dėžutėje jis, kaip ir dauguma tarybos narių, rado 2010 m. rugpjūtį rašytą A.Garbaravičiaus raštą.

Kauno termofikacijos elektrinės vadovui skirtame A.Garbaravičiaus rašte kritikuojamos A.Kupčinsko būdo ir dalykinės savybės: „Tenka pripažinti, kad A.Kupčinskas į mero postą pateko ne nugalėjęs pretendentus savo intelektu, kompetencija, patirtimi, konkrečiais darbais, t. y savybėmis, kurių pas merą laukti netenka“ (kalba netaisyta – red. past.).

A.Garbaravičius tvirtino, kad „išryškėjo tokios A.Kupčinsko savybės kaip paniška baimė veiklos viešumo ir skaidrumo, arogancija, savęs sureikšminimas, demagogija, viešas melavimas ir pan.“

Prašė, kad ištirtų saugumas

„Savivaldybė tapo korupcijos židiniu“, – sviedė sunkaus kaltinimo akmenį į A.Kupčinsko daržą A.Garbaravičius.

Jo rašto pagrindinė mintis buvo apie energetinius klausimus: „Meras A.Kupčinskas, padedant G.Žukauskui ir kai kuriems kitiems tarybos nariams, sąmoningai žlugdo pačią centralizuoto šilumos tiekimo idėją, kuri sėkmingai naudojama daugelyje valstybių.“

Laiškas užbaigiamas grėsmingu perspėjimu, kad miesto šilumos ūkiu nesirūpinantis A.Kupčinskas „griauna valstybės pagrindus“.

Į VSD kreipęsis miesto tarybos narys A.Orlauskas, regis, buvo nusiteikęs ironiškai. Tačiau rimtu oficialiu tonu dėstė: „Teigiama, kad miesto meras griauna mūsų valstybės valstybingumo pamatus, tai yra kažkokiais veiksmais kenkia Lietuvai. Jei tai elementarus šmeižtas, tai lieka rašančio tarybos nario sąžinei, jei minimas tarybos narys turi faktų dėl kenkimo Lietuvos valstybei ir juos slepia, tai jau sunkus nusikaltimas.“

Sukėlė juoko

A.Kupčinskas ir A.Garbaravičius šiuo metu yra bendražygiai miesto taryboje. Abu jie priklauso valdančiajai koalcijai „Vardan Kauno“, kurioje, kaip yra sakęs Liberalų ir centro sąjungos Kauno vadas A.Garbaravičius, sutampa koalicijos partnerių vertybės. A.Kupčinskas irgi yra teigęs, kad koalicija buriama būtent vertybiniu pagrindu.

Meras A.Kupčinskas įsitikinęs, kad beveik prieš dvejus metus rašytas A.Garbaravičiaus laiškas nepakenks dabartinei jų politinei bičiulystei.

„Matyt, mane laiko labai galingu, jei tikino, kad galiu suardyti valstybės pamatus", – juokėsi A.Kupčinskas ir pridūrė, kad laiško nesureikšmina.

„Tuo metu A.Garbaravičius buvo opozicijoje, man buvo surengta interpeliacija, visaip buvo bandoma išversti mane iš posto. Dabar situacija iš esmės pasikeitusi“, – sakė meras.

Paklaustas, kodėl su tokiu grėsmingu laišku kreipėsi ne į saugumo struktūras, bet į Kauno termofikacijos elektrinę, A.Garbaravičius aiškino, kad tuometės mero veiklos trūkumai atsiskleidė būtent su šilumos ūkiu susijusioje veikloje, kuri miestui turi strateginę reikšmę.

„Tuo metu buvau opozicijoje ir, kaip dera opozicijos atstovams, kritikavau valdančiuosius, ir tai dariau ne lakstydamas po redakcijas, bet ieškodamas tiesioginių kelių“, – dėstė A.Garbaravičius.

Teigia nebijantys žibalo

Dar visai neseniai buvę nuožmūs politiniai oponentai A.Garbaravičius ir A.Kupčinskas tvirtino, kad seno laiško paviešinimas – tai bandymas įlieti žibalo į prigesusių nesutarimų žarijas. Pasak A.Kupčinsko, toks žibalas – neveiksmingas.

Miesto tarybos opozicijoje esantys politikai pabrėžia, kad laiško atsiradimo priežastis reikia atidžiai išnagrinėti. Būtent todėl A.Orlauskas ir kreipėsi į VSD.

„Prašau išsiaiškinti, ar A.Garbaravičius kreipėsi į atitinkamas institucijas, kaip jis nurodo savo rašte, dėl galimo A.Kupčinsko kenkimo Lietuvos valstybei“, – savo rašte reikalauja A.Orlauskas.

Paklaustas, ar nebandė asmeniškai A.Garbaravičiaus pasiteirauti apie rašto atsiradimo aplinkybes, A.Orlauskas sakė: „Tai buvo bandoma išsiaiškinti ir tarybos posėdyje, bet A.Garbaravičius sėdėjo nuleidęs galvą ir jokių paaiškinimų nepateikė. Asmeniškai su juo nekalbėjau, nes jis su manimi nesisveikina."

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų