Pereiti į pagrindinį turinį

Ant kyšio rastas E.Lementausko piršto atspaudas

2009-01-27 19:58
Ant kyšio rastas E.Lementausko piršto atspaudas
Ant kyšio rastas E.Lementausko piršto atspaudas / Gedimino Bartuškos nuotr.

Buvęs Vilniaus vicemeras Evaldas Lementauskas kaltinamas kelis kartus siūlęs kyšį tarybos nariui Vidui Urbonavičiui. Pastarojo namų vonios kambaryje jis palikęs 50 tūkst. litų, patalpintus įmautėje, ant kurios esą likę politiko pirštų atspaudų.

Kyšį siūlė 4 kartus

Antradienį Vilniaus 1-ajame apylinkės teisme pradėta nagrinėti baudžiamoji byla, kurioje E.Lementauskas kaltinamas keturis kartus siūlęs kyšį konservatoriui V.Urbonavičiui. E.Lementauskas esą pinigus žadėjęs mainais už tai, kad V.Urbonavičius nepalaikytų merui Juozui Imbrasui bei jam rengiamų interpeliacijų.

Už paslaugas siūlytos įvairios pinigų sumos. Už balsavimą prieš interpeliaciją J.Imbrasui E.Lementauskas pažadėjęs per du kartus sumokėti 280 tūkst. litų. Pusė sumos prieš tarybos posėdį, kuriame būtų teikiama interpeliacija, ir kita pusė – po sėkmingos posėdžio baigties. Sutarties sąlyga – V.Urbonavičius turėjęs gautų pinigų neleisti 6 mėn., juos laikyti banko seife, kurio nuoma, anot paties E.Lementausko kainuoja apie 60 litų.

19 tūkst. litų kyšis esą taip pat buvo siūlytas mainais už paramą valdančiajai koalicijai, jai rūpumų klausimų palaikymą tarybos posėdžiuose.

V.Urbonavičius įrašinėjo pokalbius

Galiausiai, kuomet interpeliacija pakvipo ir pačiam E.Lementauskui, šis esą prašęs V.Urbonavičiaus balsuoti ir prieš ją. Mainais už paslaugą pažadėtas  200 tūkst. litų kyšis. Dalį jo, 50 tūkst. litų, praėjusių metų balandį, prieš tarybos posėdį E.Lementauskas palikęs V.Urbonavičiaus bute, vonios kambaryje.

V.Urbonavičius teismui atskleidė, kad išėjęs iš vonios E.Lementauskas pabaksnojo pirštu į tą kambarį ir išėjo. Užsukęs į vonią V.Urbonavičius rado paliktą kyšį. Po 5-10 min, konservatoriaus bute pasirodė ir S[specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai. Jie atliko daiktinio įrodymo poėmį. Ant įmautės, į kurią E.Lementauskas buvo įdėjęs pinigus, rastas jo piršto antspaudas.

Netrukus po šio incidento E.Lementauskas buvo sulaikytas ir dviems mėnesiams suimtas, kol buvo atliekamas ikiteisminis tyrimas. Jo metu ne tik apklausti su turimu susiję liudytojai, bet ir nagrinėti E.Lementausko bei V.Urbonavičius susitikimų garso ir vaizdo įrašai. Juos, vykusius viename Vilniaus restoranų bei E.Lementausko kabinete, įrašė V.Urbonavičius, naudodamasis STT parūpinta technika. Garso ir vaizdo įrašus  paviešinti ketinama kituose teismo posėdžiuose.

E.Lementauskas kaltę neigia

Teismo posėdyje E.Lementauskas kelis kartus pakartojo esąs nekaltas. Jis tikino V.Urbonavičiui niekada nesiūlė pinigų ir juo labiau niekada jų nedavė. Esą visi jam metami kaltinimai kyšininkavimu tėra politinė provokacija, palanki konservatoriams. Esą šie nori sužlugdyti Tvarkos ir teisingumo partijos, kuriai priklauso E.Lementauskas, suburtą savivaldybės valdančiąją koaliciją. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų