Pereiti į pagrindinį turinį

A.Puidokas: be pinigų nesitrauksiu

2012-06-21 11:00
A.Puidokas: be pinigų nesitrauksiu
A.Puidokas: be pinigų nesitrauksiu / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) agentams įkliuvęs įmonės „Automobilių stovėjimo aikštelės“ direktorius Algimantas Puidokas prašo miesto tarybos atleisti jį iš darbo, tačiau prieš tai sumokėti 6 mėnesių išeitinę kompensaciją – beveik 21 tūkst. litų.

Spręs politikai

A.Puidoko prašymas bus svarstomas artimiausiame miesto tarybos posėdyje.

Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Dainius Ratkelis nedrįso prognozuoti politikų sprendimo.

„Vienas atleidimo būdų, numatytų Darbo kodekse, – šalių susitarimas. Galima siūlyti darbdaviui išmokėti išeitinę išmoką. Darbdavys, šiuo atveju miesto taryba, gali ir nesutikti. Tada A.Puidokas liktų eiti savo pareigas, o jam ir toliau galiotų nušalinimas. Norėdamas išeiti iš darbo, jis turėtų rašyti prašymą atleisti savo noru. Tada jis nebegautų jokios išeitinės išmokos“, – aiškino D.Ratkelis.

Savivaldybės viešai skelbiamais duomenimis, pernai „Automobilių sovėjimo aikštelių“ vadovo vidutinis atlyginimas (neatskaičius mokesčių) siekė 3068 litus per mėnesį.

Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras patikslino šiuos duomenis – A.Puidoko mėnesinis atlyginimas buvo daugiau nei 4,8 tūkst. litų, atskaičius mokesčius jis gaudavo apie 3,5 tūkst. litų.

Jeigu politikai pritartų 6 mėnesių išeitinei kompensacijai, A.Puidokas iš savivaldybės susižertų beveik 21 tūkst. litų.

„A.Puidoko prašymą svarstys miesto taryba – nors pagal darbo stažą jam priklauso 5 mėnesių užmokestis, jis užrašė 6“, – pastebėjo P.Keras

Apie ateitį nekalba

A.Puidokas patvirtino, kad miesto tarybai atmetus siūlymą jį atleisti su išeitine kompensacija, savo noru jis iš direktoriaus pareigų nesitrauks.

„Čia ne aš to norėjau, bet yra jėgos, kurios to nori. Jei man tos išmokos neskirs, tuomet mano pareiškimas negalioja. Viskas“, – užuominomis kalbėjo STT agentams įkliuvęs savivaldybės įstaigos vadovas.

Paklaustas apie ateities planus, A.Puidokas nukirto, kad „protingi žmonės dėl ateities nekalba“.

Svajoja apie politiką?

A.Puidokas nepatvirtino, tačiau ir nepaneigė sklandančių kalbų, kad jis planuoja pasukti į politiką.

„Pirmiausiai reikia išspręsti vieną klausimą, o paskui eiti prie kito. Gerbiu visas politines jėgas ir nuomones, visus žmones“, – kalbėjo jis.

Paklaustas apie korupcijos bylos eigą, A.Puidokas nieko nekomentavo. „Esu gyvas ir sveikas. Šiuo metu kaip tik grįžau į namus iš medikų. Iš teisėsaugos neturiu jokių naujienų – dėl jų reikėtų kreiptis į advokatą Gintarą Černiauską. Jis geriausiai žino šitą situaciją“, – „Kauno dienai“ sakė A.Puidokas.

Nuo „Automobilių stovėjimo aikštelių“ direktoriaus pareigų A.Puidokas nušalintas iki liepos 18 d., tačiau jis neabejoja, kad šis terminas bus pratęstas.

„Jei direktorių ištiko problema, kolektyvas neturi kentėti. Jie turi gyventi ir dirbti toliau. Be to, ir aš visą gyvenimą negaliu už dyką gyventi – niekas man maisto neduoda“, – aiškino A.Puidokas.

Jei miesto taryba sutiks A.Puidokui išmokėti 6 mėnesių išeitinę kompensaciją, iš darbo jis bus atleistas birželio 28 d.

Sausio pradžioje STT sulaikė keturis asmenis – tarp jų ir A.Puidoką, ir tuometį Kauno vicemerą K.Kriščiūną, buvusį Kauno komunalinio ir butų ūkio vadovą Tomą Pilvinį. Visiems jiems pareikšti įtarimai piktnaudžiavus tarnyba.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų