Pereiti į pagrindinį turinį

Areštuos 12 mln. vertės bendrovės „Bionovus“ turtą

2014-09-09 13:35
LRT
I. Juodytės / BFL nuotr.

Vilniaus miesto apylinkės teismas nutarė areštuoti bendrovės „Bionovus“ 12,987 mln. Lt vertės nekilnojamąjį ir kilnojamąjį turtą, uždraudžiant juo disponuoti, teigiama Aplinkos ministerijos pranešime.

Tokį sprendimą teismas priėmė išnagrinėjęs Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento (RAAD) prašymą taikyti laikinąsias apsaugos priemones civilinėje byloje pagal jo ieškinį bendrovei „Bionovus“.

Aplinkosaugininkams teko kreiptis į teismą, nes „Bionovus“ neįvykdė jų privalomųjų nurodymų sutvarkyti įmonės eksploatuojamoje statybos ir griovimo atliekų priėmimo, rūšiavimo, perdirbimo ir saugaus šalinimo aikštelėje sostinės Liepkalnio gatvėje laikomas statybines atliekas, kurių sukaupta gerokai daugiau, nei leidžiama pagal bendrovei išduotą Taršos integruotos prevencijos ir kontrolės leidimą. Kitaip tariant, „Bionovus“ priiminėjo statybines atliekas, bet neperduodavo jų atliekų tvarkytojams ir tiesiog jas kaupė.

Kadangi šios atliekų sankaupos kelia realią grėsmę – gali kilti žala žmonių sveikatai ir aplinkai, aplinkosaugininkai kreipėsi į sostinės apylinkės teismą ir paprašė uždrausti „Bionovus“ laikyti statybines atliekas, įpareigoti savo lėšomis jas sutvarkyti ir taikyti laikinąsias apsaugos priemones – areštuoti visą bendrovei priklausantį ilgalaikį turtą.

Minėtoji teismo nutartis per septynias dienas gali būti apskųsta Vilniaus apygardos teismui.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų