Pereiti į pagrindinį turinį

Auksinis tualetas – nuostolingas

2012-12-09 11:00
Auksinis tualetas – nuostolingas
Auksinis tualetas – nuostolingas / Artūro Morozovo nuotr.

9 litai per 6 valandas – tiek pinigų surenkama „auksiniame tualete“, dėl kurio statybos į teisiamųjų suolą sėdo būrys Kauno savivaldybės valdininkų ir politikų.

Pusę milijono litų savivaldybei kainavęs auksiniu pramintas tualetas pradėjo veikti lapkričio 21 d. Pasikeisdami čia sėdi du darbuotojai, kurie visą parą renka po litą už apsilankymą šioje įstaigoje.

„Dirbame jau septyniolika dienų. Oi ne, ne, politikai, kurie prisidėjo prie tualeto statybos, čia neužsuka – bėga kaip velnias nuo kryžiaus“, – juokavo čia firbanti kasininkė Virginija.

Apsilankius žurnalistams, moteris pasakojo, kad per šešias valandas sulaukė tik devynių žmonių. Ji tikėjosi, kad per likusias šešias jos darbo valandas čia užeis dar bent šeši lankytojai – per dieną čia paprastai užsuka 15 žmonių.

„Vasarą gal užeis daugiau. Žinokite, mums čia reikia dirbti ir naktį – darbuojamės dviem pamainomis po 12 valandų. Spėkite, ar kas nors čia užsuka naktį? Ar saugo apsauga? Žadėjo sumontuoti čia apsaugos mygtuką, tačiau kol kas jo nėra“, – geros nuotaikos neprarado kasininkė.

Anksčiau Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis tvirtino, kad naktį čia atrieda daug turistų autobusų, tad tualetas turi dirbti visą parą. Atrodo, kad tai vyksta tik šiltuoju sezonu.

Surimtėjusi Virginija sakė, kad tualetas įrengtas kokybiškai, tik labai mažai vietos – kasos kambarėlyje telpa vos dvi kėdės. Ant vienos iš jų Virginija sėdi ir užsukusiesiems paduoda bilietėlį bei suskaičiuoja pinigus.

Kasininkė skaičuoja, kad per mėnesį pavyks surinkti šiek tiek daugiau nei 400 litų. Savivaldybė „Kauno švarai“ už „auksinio tualeto“ priežiūrą įsipareigojo kas mėnesį atseikėti po 5 tūkst. litų. „Tokia kaina – ne iš piršto laužta, o jau patvirtinta laiko“, – prieš atidarant tualetą prie Kauno pilies yra sakęs A.Pakalniškis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų