Pereiti į pagrindinį turinį

Balsuoti skatino šluotomis

2009-05-25 09:08
Tikslas: teatralizuotomis eitynėmis Vilniaus "Sietuvos" vidurinės mokyklos moksleiviai siekė paraginti miestiečius balsuoti rinkimuose į Europos Parlamentą.
Tikslas: teatralizuotomis eitynėmis Vilniaus "Sietuvos" vidurinės mokyklos moksleiviai siekė paraginti miestiečius balsuoti rinkimuose į Europos Parlamentą. / Mindaugo Ažušilio nuotr.

Platūs mostai šluota ir nerūpestingas striksėjimas su aitvaru rankose – tokį vaizdą šeštadienio popietę galėjo išvysti vilniečiai, kirtę Katedros aikštę.

Teatralizuotomis eitynėmis Vilniaus "Sietuvos" vidurinės mokyklos moksleiviai siekė atkreipti miestiečių dėmesį ir paraginti juos balsuoti rinkimuose į Europos Parlamentą.

"Mano sprendimas – mano ateitis", – eitynes pradėję Gedimino prospekte skandavo pilietiškai nusiteikę mokiniai. Jų entuziazmo nenustelbė net merkiantis lietus.

"Šluotos simbolizuoja apsivalymą. Jei žmogus balsuoja, jis ne tik atlieka pareigą, bet ir renkasi, savo balsu išreiškia valią ir tiki, kad jo balsas gali pakeisti padėtį. Vyksta tarsi apsivalymas. O tie, kurie nebalsuoja, taip ir lieka tarp savo šiukšlių", – šluotų prasmę teatralizuotose eitynėse atskleidė akcijos dalyvė Vaiva.

Pati ji dar neturi teisės balsuoti, tačiau tikino, kad sulaukusi 18-os būtinai ja naudosis. "Mano sprendimas – mano ateitis", – mirktelėjo mergina.

Aitvarai esą simbolizuoja laisvę ir lengvumą, užplūstantį tuos, kurie savo biuletenį jau įmetė į balsadėžę.

Akcijos iniciatorė ir organizatorė – garsus sopranas Skaidra Jančaitė – Katedros aikštę pripildė savo balso. Aikštės praeiviai žaismingą akciją stebėjo iš šono, tačiau siunčiamą žinią sakė supratę.

Vis dėlto sprendimui, ar nori kokį nors politiką ar šalies visuomenės veikėją penkeriems metams komandiruoti į Europos Parlamentą, jie turi dar dvi savaites.

Akcija yra Europos Parlamento informacijos biuro ir Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje skelbtų konkursų, skatinančių piliečius dalyvauti rinkimuose, sudedamoji dalis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų