Pereiti į pagrindinį turinį

Daina "Lietuva" – plagiatas

2009-02-10 09:00

Aistros dėl Deivio dainos "Lietuva" nerimsta. Kūrinio "There She Goes" autorius Lee Anthony Maversas ir jo advokatai pareiškė, kad konkursui "Dainų daina" pateikta Deivio daina "Lietuva" yra tiesioginė kompozicijos "There She Goes" adaptacija.

Lietuvos autorių teisių gynimo asociacijos agentūra (LATGA-A) vakar pranešė, kad gavo laišką iš L.E.Maverso atstovų, kurie prašo pasirūpinti "There She Goes" autoriaus teisių apsauga. Pranešime nurodoma, kad artimiausiu metu teisių turėtojai informuos LATGA-A apie neturtinės žalos dydį ir ar sieks ją išieškoti.

LATGA-A generalinio direktoriaus Edmundo Vaitekūno teigimu, šis atsitikimas įrodo, kad tokie atvejai nepraeina be padarinių.

"Tikiuosi, tai paskatins mūsų jaunuosius kūrėjus labiau gerbti autorių teises ir profesionaliau žiūrėti į kūrybą", – pranešime spaudai cituojamas E.Vaitekūnas.

LATGA-A sausio gale siūlė neleisti Deivio dainai "Lietuva" dalyvauti konkurse "Dainų daina", kurio nugalėtojas keliaus į "Eurovizijos" dainų konkursą. LTV komisija atėmė iš Deivio teisę pasirodyti pusfinalyje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų