Pereiti į pagrindinį turinį

Dar vieno "Akropolio" statybos įstrigo

2009-03-12 09:00
Dar vieno "Akropolio" statybos įstrigo
Dar vieno "Akropolio" statybos įstrigo / Projektuotojų vizualizacija. Planai: 32 ha buvusios "Velgos" gamyklos teritorijoje iki 2015 m. planuota pastatyti modernų komercinį ir gyvenamąjį rajoną.

Ko nepavyko padaryti sunerimusiems ir protestuoti bandžiusiems vietos gyventojams, padarė ekonominė šalies padėtis. Apie naujojo prekybos milžino Vingio parke statybas kalbama vis atsargiau.

Valoma teritorija

Kai "Akropolis" pranešė statysiantis naują prekybos centrą Vingio parke, visuomenėje kilo pasipriešinimo banga. Pernai organizuoti įvairūs protestai naudos nedavė – statybų planai atšaukti nebuvo. Tačiau kol kas naujo prekybos centro pamatų nematyti – tik buldozerių išrausta žemė.

"Nuo praėjusių metų buvusios suvirinimo technikos gamyklos "Velga" teritorija valoma: išvežamas statybinis laužas, kasamas ir išvežamas sunkiaisiais metalais užterštas gruntas", – teritorijoje vykdomus darbus komentavo bendrovės "Akropolis" projektų vadovas Vladas Mykolaitis.

Projekto neatsisako

Pagal buvusius planus prekybos centras lankytojams turėjo būti atidarytas 2015 m. Ar ši data keisis, "Akropolio" atstovai atsakyti negalėjo, tačiau tikino galutinai naujo prekybos milžino idėjos neatsisakę.

"Šiuo metu vyksta naujo prekybos ir pramogų centro, įsikursiančio buvusios suvirinimo technikos gamyklos "Velga" teritorijoje, projektavimo darbai ir projektas derinamas su Vilniaus miesto savivaldybe. Projektas bus plėtojamas atsižvelgiant į ekonomikos padėtį Lietuvoje", – diplomatiškai į klausimą apie planuojamo prekybos centro statybų būklę atsakė bendrovės "Akropolis LT" Plėtros skyriaus vadovas Sigitas Daugnoras.

Miesto valdžia nekliudytų

Vilniaus savivaldybės tikinimu, projektas sustojęs tik dėl pačių statytojų iniciatyvos.

"Nežinau priežasčių, kodėl jie nestato, tačiau savivaldybėje mes jokių kliūčių nedarome. Visiems geras nebūsi, bet mes stengiamės rasti kompromisą, kad visiems būtų kuo geriau. O dėl visuomenės protestų: žinote, kaip būna. Jei vyksta statybos, susiduria daug skirtingų interesų ir visi patenkinti niekuomet nebūna", – sakė savivaldybės Miesto plėtros departamento direktorius Artūras Blotnys.

Kaip vieną iš galimų priežasčių, kodėl projektas sustojo, A.Blotnys spėjo galint būti prekybos centro nuomininkų atsitraukimą. Tačiau šie taip toli į ateitį tikino dar nieko neplanuojantys.

"Per metus tiek daug pasikeitė, kad projektai, kurie už pusmečio turėjo būti baigti, neaišku, ar bus baigti, ką mes galime kalbėti apie dar tolesnį laikotarpį?" – apie galimybes įsikurti naujame prekybos centre sakė vieno iš pagrindinių dabartinių "Akropolio" nuomininkų "Aprangos" grupės rinkodaros vadovė Irma Marcinkienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų