Pereiti į pagrindinį turinį

Daugiabučių liftų remontai – įslaptinti

2013-05-02 12:38
Daugiabučių liftų remontai – įslaptinti
Daugiabučių liftų remontai – įslaptinti / Vytauto Petriko nuotr.

Kauno būsto administratoriai skundžiasi negalintys gauti duomenų apie daugiabučių liftų būklę, jų technines charakteristikas. Įmonės „Kauno liftai“ vadovas stebisi tokiu reikalavimu.

Kaltina neskaidrumu

Kauno būsto administratoriai ir toliau kaltina įmonę „Kauno liftai“ neskaidria veikla. Anksčiau jie žėrė priekaištus liftininkams, kad šie nepateikia liftų priežiūros, remonto ataskaitų, sąmatų, priešinasi administratorių norui rinktis liftų prižiūrėtojus konkurso būdu.

Administratoriai dabar teigia pasigendantys ir „Kauno liftų“ duomenų apie liftų būklę. Pasak įmonės „Mano būstas“ Kauno regiono vadovės Vidos Naudžiūnienės, prižiūrintys pastatus administratoriai pageidautų gauti daugiau informacijos, kokiais liftais važinėja gyventojai, kuriems reikia renovacijos. „Daugiabučių namų prižiūrėtojus, kuriems tenka atsakomybė už namuose esančių sistemų funkcionavimą, savivaldybė ir liftininkai paliko nežinioje. Viešai buvo pateiktas tik adresų sąrašas, bet ne konkretūs atlikti darbai“, – teigė V.Naudžiūnienė.

Randa neatitikimų

V.Naudžiūnienės teigimu, administratoriai pasigenda aiškumo ir dėl atnaujintų liftų. „Jų modernizacijos procese labai trūksta skaidrumo. Apžiūrėjome pagal “Kauno liftų„ sąrašą renovuotus liftus. Taip, vizualiai jie atrodo nauji. Kas iš tiesų ten atlikta – neaišku“, – tvirtino V.Naudžiūnienė.

Pasak jos, administratoriai pastebėjo, kad viename iš raštų nurodyta, jog „Kauno liftų“ montuojamų kabinų durys yra iš nerūdijančio plieno. „Administratoriai, apsilankę ne viename name, įsitikino, kad tai neatitinka realybės. Visur liftų durys buvo dažyto plieno. Ne specialistui toks skirtumas gali pasirodyti nereikšmingas. Faktiškai tokių liftų kainos skiriasi 5–10 proc.“, – kalbėjo V.Naudžiūnienė.

Sėja įtarimus

Kauno savivaldybė pagal sutartį su „Kauno liftais“ nurodo investavusi daugiau kaip 7 mln. litų į 99 liftų renovaciją. „Kauno liftai“ buvo įsipareigoję investuoti 600 tūkst. litų savo lėšų. Pasak V.Naudžiūninės, įvertinus galimą kainų skirtumą tarp dažyto plieno ir nerūdijančio plieno durų, gaunama suma labai panaši į tą, kurią liftams renovuoti turėjo skirti „Kauno liftai“, – beveik 610 tūkst. litų.

V.Naudžiūnienė kelia versiją, kad šie faktai gali būti priežastis, dėl ko „Kauno liftai“ aktyviai priešinasi liftų priežiūros konkursams, kurių norėtų administratoriai.

„Abejonių kelia ir pats modernizuojamų liftų sąrašas. Kituose miestuose darbai pradedami tik ekspertams nusprendus, kad liftą būtina keisti, o visi žingsniai derinami su gyventojais. Kaune panašu į tai, kad liftų keitimo eilė sudaryta vos ne pagal gamyklinių numerių eiliškumą – kuris liftas pagamintas seniausiai, tas ir keičiamas pirmas. Tada keičiamas liftas šalia esančiame pastate ir taip toliau – kvartalais, nepaisant realaus poreikio“, – pasakojo V.Naudžiūnienė.

Teigia neturintys ko slėpti

Įmonės „Kauno liftai“ generalinis direktorius Jonas Guzavičius neigia kaltinimus, kad bendrovė ką nors slepia. „Kiekvieno lifto techniniai pasai su visomis specifikacijomis yra mūsų įmonėje ir visi šie dokumentai bus perduoti, jei įrengimų priežiūrą perims kitos įmonės“, – aiškino vadovas.

Jis sako nesuprantantis administratorių noro gauti specifikaciją apie liftus šiuo metu. „Už liftus dabar esame atsakingi mes, todėl natūralu, kad visi dokumentai turi būti mūsų įmonėje, o ne pas administratorius“, – įsitikinęs J.Guzavičius.

Jis taip pat neigė, kad renovuojant liftus buvo stengiamasi kaip nors neleistinai sutaupyti. „Paskutinis liftas atnaujintas 2007 m. Yra visi darbų priėmimo aktai, visada vykdėme skaidrią veiklą“, – teigė J.Guzavičius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų