Pereiti į pagrindinį turinį

Diagnozė: Asta Baukutė

2009-08-05 09:30
Tuščia: Išsikraustydama A.Baukutė išsinešė vonios duris, išmontavo kriauklę, išsuko durų spynas ir net elektros jungiklius bei šakučių lizdus.
Tuščia: Išsikraustydama A.Baukutė išsinešė vonios duris, išmontavo kriauklę, išsuko durų spynas ir net elektros jungiklius bei šakučių lizdus. / Gedimino Bartuškos ir Mindaugo Ažušilio nuotr.

Parlamentarė Asta Baukutė iš Vilniaus kolegijos bendrabučio Didlaukio gatvėje išsikeldino su visomis durimis, spynomis ir šakučių lizdais. Kolegijos vadovybė pakraupusi ir grasina teismu.

Išsisuko visas spynas

Įžengus į 402 numeriu pažymėtą dviejų kambarių butą, kuriame gyvenamąją vietą parlamentarė deklaravo nuo 1997-ųjų, atrodo, kad savaitgalį jame siautė viesulas, išnešęs viską, kas nešama.

Išsikraustydama A.Baukutė susirinko ne tik vonios ir didžiojo kambario duris, bet ir išmontavo kriauklę, išsuko durų spynas ir net elektros jungiklius bei šakučių lizdus. Bute neliko nė vieno šviestuvo ar elektros lemputės. Nuo sienų dingo lentynos.

Tiesa, A.Baukutė atminimui bendrabutyje paliko du suvenyrus: viename kambaryje ant palangės tebestovi mažas dirbinys iš molio, kitame – angelo statulėlė.

"Na ir protelis jos. Išsukti net šakučių lizdus, juk jie centus kainuoja. Bet ji visada buvo šykšti. Už koridoriaus valymą būdavo renkamas kelių litų mokestis, tai ji niekada nėra nieko davusi. Toks žmogus... Ir tikėk paskui, kad ji nekalta dėl tų fiktyvių darbuotojų. (Buvusi A.Baukutės darbuotoja Viktorija Barkauskaitė tvirtina, kad vienas Seimo narės padėjėjas galėjo būti įdarbintas fiktyviai. Generalinė prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl A.Baukutės galbūt nusikalstamos veikos – red. past.) Bet turi liežuvį, todėl ir šįkart suksis suksis ir išsisuks", – aprodydama buvusį A.Baukutės butą kalbėjo bendrabučio budėtoja Otilija.

Skolos dar negrąžino

A.Baukutė iš Vilniaus kolegijos bendrabučio išsikraustė tik praėjusį savaitgalį, nors tai padaryti buvo žadėjusi iki balandžio 30-osios. Už uždelstą laikotarpį parlamentarė tikino sumokėsianti. Tačiau kolegijos vadovybei tai pasitikėjimo nekėlė.

Bendrabučio valdytojos Nijolės Truncienės teigimu, paskutinė A.Baukutės įmoka kolegiją pasiekė sausį. Tada Seimo narė pervedė 1 tūkst. litų. Daugiau nesumokėjo esą motyvuodama tuo, kad nėra skolinga.

Tačiau kolegijos vadovybė Seimo narei laiškais atkakliai primindavo, kad ji penkerius metus nemokėjo už elektrą ir vandenį, neteikė skaitiklių rodmenų. N.Truncienės skaičiavimu, A.Baukutės skola už bendrabutį siekia 3800 litų.

Nors rašte kolegijos direktoriui Gintautui Bražiūnui parlamentarė aiškino, kad netrukus išsikels, žodžio netesėjo.

Vilniaus kolegijos valdytojas Virgilijus Varatinskas dienraščiui pasakojo A.Baukutei adresuotus laiškus siuntęs į Seimą. "Tačiau ji aiškindavo, kad negavo. Prieš savaitę parašiau, kad jei ji neišsikraustys, kreipsimės į teismą", – sakė V.Varatinskas.

Galėjo nukentėti vaikai

A.Baukutė išsikraustė. Kaimynai sakė svetimų žmonių nepastebėję – bute darbavosi tik A.Baukutė su vyru aplinkos ministro patarėju Kęstučiu Rupulevičiumi. Daiktus šeima krovė į visureigį.

Tai, kad Seimo narė atlaisvino patalpas, pirmi pastebėjo bendrabučio koridoriuose žaisdami vaikai. Pastebėję praviras buto duris jie užėjo į vidų. Vėliau nuskubėjo to papasakoti tėvams.

Šie, pamatę išimtas spynas ir plikus elektros lizdus, puolė skambinti šiuo metu atostogaujančiai bendrabučio vedėjai N.Truncienei. Skubiai grįžusi iš Druskininkų moteris prisipažino esanti šokiruota tokio A.Baukutės elgesio.

V.Varatinskas jį pavadino akibrokštu. "Visada su A.Baukute turėjome bėdų, todėl nesusipratimų buvo galima tikėtis, tačiau tokia staigmena peržengė visas ribas. Žmogus parodė savo kultūrą. Be to, atsidūrėme per žingsnį nuo nelaimės. Kas, jei laidus būtų prilietę vaikai? Sveika galva nesuvokiama", – stebėjosi V.Varatinskas.

Jis tikino, kad šioje istorijoje taškas dar nepadėtas. "Grįšime po atostogų, rinksimės, galvosime, ką daryti, bet taip tikrai nepaliksime. Mums nereikia naudos, mums reikia to, kas buvo. Jei ji išsinešė duris, turi mums įstatyti senąsias, nes kai įsikraustė, buvo ir durys, ir šakučių lizdai", – aiškino Vilniaus kolegijos bendrabučių valdytojas.

Parlamentarė nepasiekiama

Kalbama, kad A.Baukutė reikalauja išskaičiuoti skolą, nes gyvendama bendrabutyje atliko kambarių remontą. Tačiau suteikti nuolaidų kolegijos vadovybė nenusiteikusi ir neslepia užmojų iš Seimo narės išsiieškoti visą skolą.

Su pačia A.Baukute dienraščiui susisiekti nepavyko – parlamentarė į skambučius neatsakė. Jos vyras K.Rupulevičius – irgi nepasiekiamas.

Apie savo gyvenamąsias vietas A.Baukutė niekada nenorėdavo kalbėti ir išgirdusi temą žurnalistus kaltindavo noru susidoroti ar apšmeižti.


Bėdos dėl skolų

Praėjusių metų rugsėjį "Vilniaus diena" išsiaiškino, kad Tautos prisikėlimo partijos aktyvistė, tuomet dar tik kandidatė į Seimą A.Baukutė, deklaravusi daugiau nei 130 tūkst. litų metinių pajamų, niekaip nesugebėjo susimokėti 800 litų skolos už poros kambarių nuomą Vilniaus kolegijos bendrabutyje.

Po straipsnio dienraštyje A.Baukutė iškart sumokėjo skolą bendrabučiui, bet palikti nuomojamų kambarių neketino. Praėjus pusmečiui parlamentarės nuomonė pasikeitė – ji raštiškai pažadėjo išsikraustyti, tačiau kraustynės užsitęsė dar tris mėnesius.

Keletą pastarųjų metų parlamentarė su vyru Kęstučiu Rupulevičiumi yra įsikūrusi nuosavame name Trakų rajone.

A.Baukutė, gavusi Seimo nario mandatą, pasiprašė nemokamo būsto Seimo viešbutyje sostinės centre. Gavo, nors gyvena arčiau nei 25 km nuo Vilniaus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų