Dovanos ES šalių vadovams – iš Kauno

Netrukus ES šalių vadovai ir atsakingi pareigūnai arbata bei kava mėgausis iš kauniečių menininkių sukurtų kaulinio porceliano puodelių. Jie yra vienos reprezentacinių dovanų, kurias pirmininkavimo ES metais teiks Lietuva.

Padidėjo įtampa darbe

Keramikių Ramutės Juršienės ir Aušros Kučinskienės dirbtuvėse Kaune, Savanorių pr., prezidentūros užsakymu jau pagaminta 60 kaulinio porceliano puodelių ir lėkštučių: po 30 mažų ir 30 didelių.

Iki lapkričio čia gims dar 100 peršviečiamų rankų darbo puodelių ir lėkštučių.

R.Juršienė didžiuojasi, kad ypatingosioms dovanoms buvo pasirinkti jos ir kolegės dirbiniai, bet pastebi, kad užgriuvusi didelė atsakomybė padidino įtampą darbe. „Nebijau, kad puodeliai nepatiks, bet juos gaminame labai sudėtinga technika, o turime gana nedaug laiko“, – pasakojo R.Juršienė.

Menininkė teigė, jog kurdama negaišta laiko spėlionėms, kokie garsūs žmonės gers iš jos puodelių.

„Nesvarbu, kas jais naudosis. Svarbu, kad jais džiaugtųsi, kad jie patiktų“, -- svarstė daugiau nei trijų dešimtmečių keramikės patirtį turinti kaunietė.

Nenori daugiau klientų

Dovanas Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai proga gaminanti R.Juršienė teigė pati iš šio laikotarpio nesitikinti jokių permainų. Ji džiaugiasi, kad gali užsiimti mėgstama veikla, ir tiek.

Sakė nelaukianti ir daugiau klientų. „Nespėčiau gaminti. Pavyzdžiui, vieni JAV verslininkai siūlėsi pardavinėti visus mano gaminius, kad ir kokius padaryčiau. Atsisakiau, nesusisukčiau“, – aiškino keramikė.

Rankų darbo porcelianinį puodelį iš menininkės įsigyti būtų galima už 70–400 litų, priklausomai nuo būdo, kaip jis buvo gaminamas.

Lietuvoje profesionaliai iš porceliano kuria tik trys keramikės. Reikalinga įranga – brangi, dviem skirtingoms krosnims įsigyti reikia apie 20 tūkst. litų, o kur dar laiko sąnaudos.

Kiek laiko ir pastangų reikia, norint sukurti grakštų porceliano puodelį? Plačiau apie tai skaitykite antradienio, liepos 2 d., „Kauno dienos“ numeryje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

x

x portretas
įsivaizduoju kaip skanu gerti kavą ar arbatą iš tooookio puikaus puodelio. Super

Liucė

Liucė portretas
Gražu.

info LIETUVOS ŽEMĖ

info LIETUVOS ŽEMĖ portretas
Visiems visiems visiems Vengrijos įstatymų leidėjai gruodžio 17 dieną didele persvara nubalsavo už konstitucijos pataisą, uždrausiančią užsieniečiams pirkti Vengrijos žemės ūkio sklypus. Tačiau Lietuvos įstatymų leidėjams vengriškas pavyzdys yra nereikalingas. Todėl mes patys išsaugokim protėvių palikimą Lietuvą savo vaikams. Burkimės ir organizuokim referendumą. Nes Lietuvos žemių išpardavinėjimas užsieniečiams yra sukčių sumanytas Lietuvos naikinimas. Lietuvos žemės referendumo savanorių grupė didėja, bet nėra pakankamai didelė pradėti parašų rinkimą. Labai trūksta žmonių, kurie galėtų padėti organizuotis ir platinti žinią. Reikalinga suburti bent 3000 žmonių savanorių grupę daugiau nei 300000 parašų surinkimui. **************************************************** Registracija: tel. 8 698 02118 pranciskus.sliuzas@kaisiadorys.lt **************************************************** Šie metai yra lemtingi Lietuvai. Aktyviai dalyvaukim v i s i.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių