Pereiti į pagrindinį turinį

Draugiška Gatvės muzikos diena

2013-05-17 15:22
Draugiška   Gatvės    muzikos    diena
Draugiška Gatvės muzikos diena / Visvaldo Morkevičiaus nuotr.

Šeštadienį Vilnius paskęs muzikos garsuose. Daugybė muzikantų, pasiėmę savus instrumentus, išeis groti į gatves – juk tai Gatvės muzikos diena!

Nuo 2007-ųjų gegužės pirmą, vėliau – ir trečią savaitgalį dainų autoriaus, atlikėjo Andriaus Mamontovo kvietimu profesionalūs muzikantai bei mėgėjai plūsteli į Vilniaus ir Lietuvos miestų bei miestelių gatves, kiemus, skverus ir aikštes. Apsiginklavę įvairiais muzikos instrumentais jie groja roką, klasiką, džiazą, avangardą, folklorą, muša Afrikos ritmus.

Šįkart Vilniuje sostinės gyventojams ir svečiams gros net 223 muzikantai. Daugeliui jų ši diena yra šventė, o kuo ši diena ypatinga pačiam jos sumanytojui?

„Tai tiesiog gera diena, pilna muzikos ir draugiškos atmosferos. Man patinka, kad gatvėse atsiranda daugiau besišypsančių žmonių ir pozityvo, kurio mums kartais taip trūksta“, – likus keturioms dienoms iki Gatvės muzikos dienos sakė A.Mamontovas.

Gatvės muzikos diena nėra vien gatvės muzikantų diena. Tądien grojančių gatvėje ar kuriame nors skvere galima pamatyti ir garsių atlikėjų. Tačiau šią dieną scenos gatvėse nestatomos, tikslas – kad visi grotų ant grindinio.

„Tai yra renginys, per kurį bet kas gali tapti gatvės muzikantu. Mes, kaip organizatoriai, kviečiame visus tapti gatvės muzikantais – tiek mėgėjus, tiek profesionalus. Dėl to kartais tenka ginčytis su norinčiais statyti scenas, nes kaip tik norisi pakviesti nulipti nuo scenos ir muzikuoti ant grindinio“, – aiškino A.Mamontovas ir pridūrė, kad dalyvaujantys šiame renginyje puikiai žino, kas yra Gatvės muzikos diena, jei kam nors netinka, kad nebus scenos, tas ir nedalyvauja.

Šįmet Gatvės muzikos diena gegužės 18-ąją vyks ne tik Lietuvos sostinėje, bet ir aštuoniolikoje kitų šalies miestų bei miestelių: Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, Telšiuose, Tauragėje, Utenoje, Jonavoje, Šilutėje, Vilkaviškyje, Visagine, Varėnoje, Trakuose, Nidoje, Palangoje, Kuršėnuose, Mažeikiuose ir Radviliškyje.

Šeštadienį muzikantus į gatves pakvies ir kitų šalių miestai: Ryga, Talinas, Sankt Peterburgas, Minskas, praėjusiais metais prisijungęs Tbilisis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų