Druskininkų mero skundas dėl VTEK sprendimo – atmestas

Vilniaus apygardos administracinis teismas penktadienį atmetė Druskininkų mero Ričardo Malinausko skundą dėl Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) sprendimo.

Šių metų vasarį VTEK nusprendė, kad R. Malinauskas pažeidė įstatymą, kai per viešą savivaldybės renginį pasirodė su šaliku, ant kurio buvo nepartinio judėjimo „Už Druskininkus“ pavadinimas.

„(Teismas) priėjo prie išvados, kad VTEK sprendimas yra pagrįstas, teisėtas, nėra teisinio pagrindo patenkinti pareiškėjo R. Malinausko skundą, todėl jį atmetė kaip nepagrįstą“, – pranešė teismo atstovė Sigita Jacinevičienė-Baltaduonė.

Teismas konstatavo, jog meras pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatą, įpareigojančią nesinaudoti tarnybinėmis pareigomis, kad gautų asmeninės naudos.

„Norint konstatuoti įstatymo pažeidimą nėra būtina nustatyti, ar asmuo gavo realios asmeninės naudos, ar jo veiksmai sukėlė padarinių, buvo vertinta pati pareiškėjo veika“, – rašoma teismo sprendime.

Šis teismo sprendimas gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Druskininkų meras savo skunde teigė, kad buvo pažeistas VTEK reglamentas ir sprendimas priimtas neturint pakankamai balsų.

Taip pat skunde pabrėžta, kad meras nepropagavo judėjimo „Už Druskininkus“.

R. Malinauskas BNS yra sakęs, kad VTEK sprendimas yra politinis užsakymas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

saunu

saunu portretas
Ir vel pralaimejo Druskininku Kunigaikstis

Pagarba gerb. Malinauskui uz ispuoseletus Druskininkus!

Pagarba gerb. Malinauskui uz ispuoseletus Druskininkus! portretas
Tai didziule klaida , kurias daro Lietuvos vadukai viena po kitos, kad buvo nugriautas grazuolis Vijuneles Dvaras , gerai isipieses i gamtovaizdi. Tai galejo buti daugiafunkcinis labai reikalingas pastatas Druskininku sveciams ir zmonems
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių