Ekspertizė baigta – išvados prapuolė

Sprogimą I forte tiriantys pareigūnai tvirtina nesulaukiantys ekspertų išvadų, nors jos parengtos dar praėjusį penktadienį.

Teisėsaugininkai tvirtina, kol kas "tiksliai ir oficialiai" nežinantys, kokia medžiaga sukėlė galingą sprogimą I forte.  Policijos pareigūnai praėjusios savaitės pabaigoje masiškai rengė kratas, kaip spėjama, ieškota įtartinų medžiagų ar kitų įkalčių.

Tai patvirtina, kad pareigūnai žino, ko ieško, tačiau niekas neįvardija sprogstamosios medžiagos.

Ikiteisminį tyrimą kuruojančios Kauno apygardos prokuratūros atstovai teigia negalintys komentuoti, kol negautos oficialios kriminalistikos ekspertų išvados. Taip pat elgiasi ir Kauno rajono policijos pareigūnai.

Kalbama, kad Kriminalistinių tyrimų valdybos pareigūnai, atlikę ekspertizę, iškart pirminę informaciją persiuntė tyrėjams elektroniniu paštu ar faksu. Ekspertai patvirtino, kad praėjusią savaitę tiksliai išsiaiškino sprogstamosios medžiagos kilmę ir duomenis apie ją išsiuntė tyrėjams.

"Mes savo darbą atlikome ir ekspertų išvados išsiųstos tyrėjams į Kauno rajono policiją. Vykstant tyrimui jokių sunkumų nekilo, darbas baigtas numatytu laiku, penktadienį, medžiaga nustatyta tiksliai, – glaustai apie ekspertų darbo rezultatus kalbėjo Kriminalistinių tyrimų valdybos viršininkas Gintautas Kaikaris. – Daugiau pasakyti negaliu, nes tai yra didelio rezonanso byla ir bet koks informacijos atskleidimas gali pakenkti tyrimui. Tegul šneka šią nelaimę besiaiškinantys tyrėjai ar ikiteisminį tyrimą kuruojantys prokurorai, kurie žino, ką galima pasakyti, o ko ne."

Kauno apygardos prokuratūros atstovė spaudai Zita Gaižauskienė vakar po pietų aiškino, kad ikiteisminį tyrimą kuruojantis  prokuroras Vitoldas Guliavičius oficialių žinių iš ekspertų nėra gavęs: "Viešinti sprogmenų specialistų pamąstymus apie tai, ką jie rado įvykio vietoje, nėra pagrindo. Geriau sulaukti, kol paaiškės išsamių tyrimų rezultatai."

Neoficialiai teigiama, kad sprogimą tiriantys Kauno rajono kriminalistai tiria tris galimas versijas. Viena jų – esą sprogimas forto teritorijoje įvyko dėl dažasvydininkų kaltės.
Dažasvydžio sporto mėgėjai praėjusią savaitę buvo nustebinti, kai savo namuose ar klubuose išvydo kratas atliekančius  pareigūnus, nors patys su I fortu ir čia vykusiomis pramogomis neturėjo nieko bendra.

Pagalba sužalotai mergaitei

Per sprogimą I forte nukentėjusiai devynerių metų Giedrutei medikai amputavo pėdą. Dėl nelaimės išgyvenantiems Vilniaus Žemynos pagrindinės mokyklos trečiaklasės tėvams mokyklos vadovai patarė atidaryti sąskaitą banke, nes daugelio bendramokslių tėvai ketina padėti nelaimės ištiktai tris vaikus auginančiai šeimai. Viliamasi, kad atsiras ir daugiau geradarių, kurie supras ir atjaus sunkią akimirką nelaimės ištiktą šeimą.

"Noriu, kad visi žmonės susimąstytų ir pagalvotų, kur siunčia savo vaikus ar anūkus. Tai mūsų didžiausias turtas ir privalome jais ypatingai rūpintis. Nenorėčiau, kad dar ką nors ištiktų toks likimas", - sakė mergaitės tėvas Saulius Pilipavičius.

Danguolės Pilipavičienės vardu SEB banke atidaryta sąskaita Nr. LT 74 7044 0600 0661 5427.


Šiame straipsnyje: fortassąskaita

NAUJAUSI KOMENTARAI

Domantas

Domantas portretas
Ar neliks ta rezonansinė byla palikusi daugiau klausymų, nei atsakymų?

domantėliui

domantėliui portretas
tai vis budi prie kompo?

Faktas

Faktas portretas
Eilinis užsakytas durnelio rašinys.
VISI KOMENTARAI 6

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių