Pereiti į pagrindinį turinį

Emigrantų partijos vadas suklupo

2012-06-30 06:00
Emigrantų   partijos  vadas   suklupo
Emigrantų partijos vadas suklupo / Tomo Raginos nuotr.

Šią savaitę Teisingumo ministerijos leidimą registruotis gavusios Emigrantų partijos vadas suklupo: savavališkai pasiėmęs Kauno miesto savivaldybės automobilį, asmeniniais ar partijos reikalais išmovė į Vilnių.

Netikėtas susitikimas

Vakar Emigrantų partijos vadovui Juozui Murauskui diena buvo įtempta, pilna netikėtumų, netgi streso.

Nemalonia istorija virtęs tarnybinis siužetas prasidėjo ketvirtadienį, kai J.Murauskas savivaldybės Bendrojo skyriaus vedėjo pavaduotojui Bronislovui Varnui įteikė raštišką prašymą leisti penktadienį neatvykti į darbą. Prašymas buvo patenkintas ir atrodė, kad naujai iškeptos partijos lyderio laukia sklandi įžanga į saulėtą savaitgalį.

Tačiau politikos naujoko planus sujaukė Vilniuje įvykęs netikėtas susitikimas, apie kurį „Kauno dienai“ papasakojo miesto tarybos narys Kęstutis Mikėnas.

Prospekte – įtarimai

„Pusę dešimtos važiuodamas Vilniuje Savanorių prospektu, pastebėjau, kaip mano automobilį aplenkė Kauno herbu pažymėta “Škoda„. Prie jos vairo sėdėjo J.Murauskas. Jis važiavo vienas. Paskambinęs į savivaldybę pasidomėjau: gal jis į Vilnių turėjo vežti kokį nors darbuotoją. Paaiškėjo, kad ne. Tuomet man ir kilo įtarimų“, – „Kauno dienai“ pasakojo K.Mikėnas.

Savivaldybės Bendrojo skyriaus vedėjo pavaduotojas B.Varnas sakė, kad J.Murauskas nėra gavęs leidimo laisvą dieną naudotis tarnybiniu automobiliu.

„Kai jis atnešė prašymą, kad būtų skirta laisva diena, apie automobilį jokios kalbos nebuvo. Nežinau, ar dabar tarnybinis automobilis yra garaže. Turėtų būti. Reikėtų nueiti pasižiūrėti“, – vakar 10 val. aiškino B.Varnas.

Teigė niekur nevažiavęs

Prie savivaldybės garažo, kur laikoma J.Murausko darbo priemonė – tarnybinis automobilis, atėjęs B.Varnas nieko negalėjo sužinoti, nes durys buvo užrakintos, o kieme vaikščioję Transporto skyriaus darbuotojai teigė nežinantys, ar garaže yra valdiškas automobilis.

Po keliolikos minučių Transporto poskyrio vedėjas Vytautas Valenta atnešė jo kabinete laikomą atsarginį raktą, ir durys buvo atidarytos. Garaže stovėjo ne pilkos spalvos valdiška „Škoda“, bet skaisčiai geltonas „Fiat Punto“ su nuleidžiamu stogu.

J. Murauskui paskambinęs B.Varnas išgirdo, kad Emigrantų partijos vadas netrukus turėtų būti savivaldybės kieme.

„Jis man pasakė – aš niekur neišvažiavęs“, – pokalbį su savo pavaldiniu perpasakojo Bendrojo skyriaus vedėjo pavaduotojas.

Įžvelgia sąmokslą

Kelios minutės po vienuolikos į kiemą įvažiavo J.Murausko vairuojama valdiška „Škoda“. Paprašytas paaiškinti, kodėl laisvą dieną naudojasi tarnybiniu automobiliu, Emigrantų partijos vadovas ėmė tvirtinti, kad buvo išvažiavęs tik pusvalandžiui įsipilti degalų ir dar tik ruošiasi važiuoti į Vilnių.

Išgirdęs, kad žurnalistai prie garažo lūkuriuoja jau valandą, J.Murauskas ėmė teirautis: „Iš kur gavote informaciją?“

„Man nori pakenkti. Dabar seka kiekvieną mano žingsnį. Bandė išprovokuoti – įpilti, bet jiems nepavyko. Bijo mano partijos ir paprastų žmonių“, – dėstė J.Murauskas, tačiau nenorėjo konkrečiai įvardyti, kas jam stengiasi pakenkti.

Darbavosi Čikagoje

Šių metų pradžioje J.Murauskas ir jo bendražygiai paskelbė apie ketinimus įkurti Emigrantų partiją. Kauno miesto savivaldybės salėje vykusiame iniciatyvinės grupės susirinkime tuomet dalyvavo apie šimtas žmonių – dauguma emigrantai. Anot J. Murausko, šiuo metu partijos gretose yra apie 2300 narių.

Aštuonerius metus Čikagoje dirbęs ir gyvenęs J.Murauskas teigė puikiai suprantantis emigrantų gyvenimo savitumus ir lūkesčius.

Grįžęs iš emigracijos jis Kaune buvo įkūręs bendrovę „Juozo limuzinai“, užsiimančią limuzinų nuoma. Emigrantų partijos vadovas prisipažino, kad verslas ėmė strigti, todėl ėmęs ieškoti limuzinams pirkėjų.

Vadina Muravjovu

Kauno savivaldybės automobilių parko vairuotojai J.Murauską apibūdina kaip išskirtinį vairuotoją, dažniausiai vežiojantį administracijos vadovus ir per daug su savo kolegomis vairuotojais nesibičiuliaujantį. Kai kurie jį vadina Muravjovu.

Transporto poskyrio vedėjas Vytautas Valenta „Kauno dienai“ teigė, kad J.Murauskui gresia sankcijos. Pamatęs, kad garaže nėra valdiško automobilio V.Valenta svarstė: „Tai kvepia savivale. Akivaizdu, kad jis kažkur išvažiavęs tarnybiniu automobiliu. Dėl šio atvejo rašysime raštą administracijos direktoriui, kad būtų įvertintos visos aplinkybės.“

Pats J.Murauskas dėl penktadienio įvykio jautėsi kiek sutrikęs. Galop jis pareiškė: „Neturiu ko pasakyti. Be komentarų.“

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų