Pereiti į pagrindinį turinį

Garliavos šturmas atidėtas?

2012-04-27 09:50
Garliavos     šturmas       atidėtas?
Garliavos šturmas atidėtas? / Tomo Raginos nuotr.

Vakar baigėsi terminas, kada antstolė Sonata Vaicekauskienė buvo įpareigojusi Neringą Venckienę perduoti mergaitę jos motinai Laimutei Stankūnaitei. Nors antstolė dar prieš keletą dienų viešai pareiškė, kad yra pasirengusi jėga paimti mergaitę, greičiausiai ji dar turės palaukti, nes nesusitaria su vaiko teisių specialistėmis.

Viceministro veto

Antstolė S.Vaicekauskienė šią savaitę sakė, kad jau beveik pasirengė pakartotiniam bandymui jėga paimti velionio Drąsiaus Kedžio dukrą ir perduoti ją motinai Laimutei Stankūnaitei. Ji minėjo, kad telieka sudėlioti paskutinius taškus su Kauno miesto ir Kauno rajono Vaiko teisių apsaugos skyrių specialistėmis bei policija. Antradienį šios tarnybos buvo surengusios pasitarimą. Kas jame kalbėta – neskelbiama.

S.Vaicekauskienė yra įteikusi mergaitės globėjai Neringai Venckienei dokumentą, kuriame buvo siūloma iki vakar dienos perduoti motinai savo globotinę gera valia.

„Dar derinami veiksmai“, – vakar tepasakė S.Vaicekauskienė, nesulaukusi jokių ženklų, kad N.Venckienė atveš mergaitę į policijos patalpas. Daugiau detalių pareigūnė atskleisti atsisakė.

Užtat tos pačios dieną popietę Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos pranešimas buvo iškabingesnis. Jame teigiama, kad vaiko teisių specialistėms nepavyksta susitarti su antstole, todėl teismo sprendimo įvykdymui dar nepasirengta.

„Antstolė, rengianti teismo sprendimo vykdymo planą, neatsižvelgia Kauno miesto ir rajono vaiko teisių apsaugos specialistų rekomendacijas, kuriomis siekiama užtikrinti vaiko teises ir išvengti žalos vaikui ne tik prieš, bet ir po vaiko paėmimo“, – tvirtino Socialinės apsaugos ir darbo viceministras Dalius Bitaitis.

L.Stankūnaitės advokatas Gintaras Černiauskas stebėjosi, kad tokie klausimai trukdo įgyvendinti teismo sprendimą.

„Teismas aiškiai nurodė įvykdyti sprendimą nedelsiant, o visus kitus klausimus bus galima išspręsti vėliau“, – įsitikinęs jis.

Menka paguoda

Garliavoje žmonės toliau budi kiaurą parą. Dienomis Klonio gatvėje vyksta koncertai, savo dokumentinių filmų atvežė režisierius ir vaikų rašytojas Vytautas V.Landsbergis, kiti režisieriai. Savaitgalį laukiama žonglierių programos.

Įtampa kiek atslūgo pasklidus žiniai, kad antstolei nepavyksta savo veiksmų suderinti su vaiko teisių apsaugos specialistėmis, tačiau tai suvokiama tik kaip laikinas atokvėpis.

„Ministerijos pareiškimas, kad dar nepasirengta jėga paimti mergaitės, mus menkai guodžia – juk tai tik švelnesnių formų paieška, bandymas atrodyti gražiau prieš visuomenę. Iš tiesų ir toliau neatsižvelgiama į tai, kad mergaitė nenori gyventi su motina ir palikti dabartinių namų. Ji savo apsisprendimą paaiškino nufilmuotoje medžiagoje dalyvaujant antstoliui“, – kalbėjo D.Kedžio teta Audronė Skučienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų