Geriau būti pasirengusiam: vilniečius kviečia į nemokamus savigynos seminarus

Vilniaus savivaldybė ir VšĮ „Active Vilnius“, bendradarbiaudamos su „Savigynos akademija“, kviečia vilniečius į atvirus savigynos užsiėmimus didžiuosiuose Vilniaus sporto objektuose.

„Siekdami miestą padaryti saugesnį, turime pritaikyti daug įvairių priemonių – nuo apšvietimo taškų įrengimo ir vaizdo stebėjimo kamerų, kurių tinklą kasmet plečiame, iki vaikų užimtumo didinimo ir žinių apie savigyną ugdymo. Tai yra kompleksinis sprendimas, todėl norime pakviesti gyventojus semtis patirties ir žinių kartu su vaikais, draugais, kaimynais“, – sakė Vilniaus vicemeras Valdas Benkunskas.

Nemokamus seminarus vilniečiams ves Žilvinas Šriubša, „Savigynos akademijos“ vadovas, kalėjimų tarnybos specialiųjų kompetencijų mokytojas. Treneris ne kartą yra sprendęs konfliktus, šiuo metu dirba apsaugininku Vilniaus naktiniuose baruose, turi 4 metų darbo patirtį buvusiame Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime.

„Vienas šio projekto tikslų – suteikti žmonėms kasdieniame gyvenime lengvai pritaikomų žinių apie prevenciją bei pavojingų, konfliktinių situacijų vengimą. Prevencija yra pirminis ir pagrindinis raktas į saugumą, mokantis ne tik numatyti potencialiai pavojingas situacijas, bet ir asmeninio atsakingumo, racionalaus apdairumo. Tuo pačiu priminsime kiekvieno turimus įgimtus ginklus, skausmingus žmogaus kūno taškus“, – pasakoja Ž. Šriubša.

Į seminarus kviečiame  žmones nuo 13 iki 80 metų. Pasirengimo lygis nėra svarbus.

Užsiėmimų metu dalyviai bus rengiami galimam susidūrimui su vienu ar keliais užpuolikais. Bus kuriamos situacijos, pateikiami sprendimo būdai, kaip išvengti ir suvaldyti jas be didelės rizikos. Taip pat didelis dėmesys bus skiriamas kovinių savigynos veiksmų gebėjimams lavinti. Išmokus, nesudėtingi, daug jėgų nereikalaujantys ir veiksmingi taktiniai gynybos metodai, pasitelkus žmogaus kūno biomechaniką, taps nesunkiai valdomi kiekvienam, nepaisant jo sportinio pasirengimo lygio.

Projekto dalyviai bus mokomi taisyklingai naudotis asmens savigynos priemonėmis – dujiniu balionėliu, taktiniu žibintuvėliu ir pan.

„Net jei seminare įgytos žinios praverstų tik kartą per 30 metų, geriau būti pasirengusiam, nei gailėtis, kad reikiamu momentu šių žinių negavote. Į seminarus kviečiame  žmones nuo 13 iki 80 metų. Pasirengimo lygis nėra svarbus“, –  priduria Ž. Šriubša.

Nemokami seminarai vyks kiekvieną kovo mėnesio sekmadienį, vis kitame sporto objekte.

Artėjantį kovo 5 d. sekmadienį sostinės gyventojai kviečiami į Vilniaus kultūros, pramogų ir sporto rūmus (Žirmūnų g. 1E) . Juose užsiėmimas prasidės nuo 12 val. ir tęsis iki 13:30 val. (krepšinio salėje).

Antrąjį kovo sekmadienį, kovo 12 d., seminaras vyks Pilaitės futbolo manieže (Įsruties g. 3, 1 ir 2 aikštėse), nuo 20 val. iki 21:30 val.

Trečiąjį kovo sekmadienį, kovo 19 d., nemokamas seminaras vyks NBA akademijoje (Žemynos g. 14), nuo 15 val. iki 16:30 val.

Paskutinysis atviras užsiėmimas bus organizuojamas Lazdynų baseine (Erfurto g. 13, sporto salėje), kovo 26 d., nuo 13 val. iki 14:30 val. Patariama į užsiėmimus atvykti bent keliomis minutėmis anksčiau.

Seminarų dalyviai kviečiami su savimi turėti užrašų knygelę, rašiklį, geriamo vandens, dujų balionėlį ir žibintuvėlį (nebūtina). Rekomenduojama vilkėti judesių nevaržančią aprangą ilgomis rankovėmis bei mūvėti sportinę salės avalynę.

Registracija į pasirinktą nemokamą savigynos seminarą vyksta el. p. info@activevilnius.lt. Rašant elektroninį laišką, prašoma nurodyti vardą ir pavardę bei pasirinktą seminaro datą. Tam pačiam žmogui dalyvauti visuose atviruose užsiėmimuose nedraudžiama, tačiau, atsižvelgiant į sporto objektų dydžius, dalyvių skaičius bus ribojamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių