„Grigeo“: gamybinės nuotekos nėra leidžiamos į Nerį

Aplinkos apsaugos departamento (AAD) patikrinimo išvados rodo, kad bendrovės „Grigeo“ gamybinės nuotekos yra atiduodamos galutiniam valymui į „Vilniaus vandenų“ įrenginius, teigia „Grigeo“.

„Patikrinimo metu stambių pažeidimų nerasta, o nežymius neatitikimus jau ėmėmės spręsti“, – pranešime sako „Grigeo“ generalinis direktorius Tomas Jozonis.

Teigiama, kad, atsižvelgdama į patikrinimo išvadas, bendrovė atliko savo teritorijoje esančio techninio vandens siurblinėje įrengto skaitliuko metrologinę patikrą. Patikrinimo protokolas, kaip teigiama, patvirtino, kad esminių nuokrypių nėra.

Įmonė sako, kad su Aplinkos apsaugos departamentu derina gaisro atvejui naudojamo vandens apskaitymo sistemą, tikslins duomenis apie paimamo, nepanaudojamo ir sunaudojamo techninio vandens kiekį bei, esant poreikiui, imsis reikalingų priemonių lietaus vandeniui nukreipti.

Patikrinimo metu stambių pažeidimų nerasta, o nežymius neatitikimus jau ėmėmės spręsti.

Teigiama, kad taip pat bus pradedamas bendradarbiavimas su dar viena atliekų tvarkymo įmone, bus atlikta oro taršos šaltinių inventorizacija.

Lietuvos teisėsauga po atliktos operacijos paviešino nustačiusi, kad įmonei „Grigeo Klaipėda“ priklausančiame gamybiniame objekte susidarančios nuotekos nepatenka į valymo įrenginius, o išteka beveik nevalytos tiesiai į nuotekų vamzdžius, kuriais pasiekia Kuršių marias. Skelbiama, kad aplinkai padaryta žala galėjo siekti ne vieną milijoną eurų.

Aplinkosaugininkai šiuo metu įmonėje atlieka tyrimą.

„Grigeo Klaipėda“ prieš kurį laiką pranešė, kad įmonės sudarytos komisijos vidinio tyrimo išvados atskleidė, jog dėl buvusių vadovų sprendimų ir veiksmų dalis biologiškai neapdorotų nuotekų patekdavo į „Klaipėdos vanduo“ nuotekų tinklus.

Prokurorai šią savaitę dėl galimai įmonės „Grigeo Klaipėda“ vykdytos taršos pareiškė įtarimus popieriaus ir medienos pramonės įmonių grupės „Grigeo“ prezidentui Gintautui Pangoniui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

varvara ismintinguoji

varvara ismintinguoji portretas
Sustabdyta gamyba?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių