Pereiti į pagrindinį turinį

G.W.Bushą primins ir bronzinis batas

2009-01-31 09:00
DMN inf.
G.W.Bushą primins ir bronzinis batas
G.W.Bushą primins ir bronzinis batas / AFP nuotr. Palikimas: daugelis irakiečių mano, kad šis paminklas – tai didis palikimas ateinančioms kartoms.

Irako Tikrito mieste, pagerbiant irakiečių žurnalistą, kuris pernai sviedė batus į buvusį JAV prezidentą George'ą W.Bushą, buvo pastatytas didžiulis bronzinis bato paminklas.

Sofos dydžio batas, kuriame pasodintas medis, yra 3 m aukštyje, ant balto pjedestalo. Ši skulptūra velionio šalies valdytojo Saddamo Husseino gimtajame mieste oficialiai atidengta ketvirtadienį.

Paminklas pastatytas vieno Irako fondo, kuris rūpinasi po JAV vadovaujamos invazijos 2003 m. kovą dėl smurto tėvų netekusiais vaikais, sode. Prie jo dar auga rožių krūmas, o ant pjedestalo užrašytas eilėraštis, liaupsinantis irakiečių žurnalistą Muntazerą al Zaidi.

Paminklą sukūrė Bagdade gyvenantis irakiečių menininkas Laithas al Ameri. Jis sakė, kad šiuo darbu pagerbiamas M.al Zeidi, kuris yra "visų irakiečių pasididžiavimas".

"Šis monumentas <...> liks dovana ateinančioms kartoms, – sakė Tikrito našlaičių prieglaudos, kurios vaikai padėjo pastatyti tą paminklą, direktorius Fatinas Abdul Qadiras al Nasiri. – Jie prisimins didvyrio M.al Zeidi, kuris taip atsisveikino su JAV prezidentu, istoriją."

29 metų M.al Zaidi savo batus į G.W.Bushą sviedė per jo atsisveikinimo vizitą Irake gruodžio 14-ąją. Toks veiksmas arabų pasaulyje laikomas dideliu įžeidimu. Be to, šis televizijos "al Baghdadia" žurnalistas Amerikos prezidentui šaukė: "Tai atsisveikinimo bučinys, šunie."

M.al Zaidi po incidento buvo areštuotas ir apkaltintas agresija prieš užsienio valstybės vadovą vykstant oficialiam vizitui. Jei jo kaltė bus pripažinta, jam grės kalėjimas iki 15 metų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų