Pereiti į pagrindinį turinį

Į centrą – trumpiausiu keliu

2008-12-16 09:10
Į centrą – trumpiausiu keliu
Į centrą – trumpiausiu keliu / Evaldo Butkevičiaus nuotr. Taisyklės: transporto žiedu važiuojantys vairuotojai turi prisiminti, kad reikia praleisti nuo Vilijampolės tilto atvykstančius automobilius.

Po remonto atidarytu P.Vileišio tiltu pirmadienio rytą į darbą skubėjo tūkstančiai Vilijampolės ir Šilainių gyventojų.

Pirmadienio ryte vairuotojai, iš Vilijampolės ir Šilainių norintys automobiliais patekti į Kauno centrą, turėjo stoviniuoti ryto eilėse. Kauniečiai dėl to nesijaudino, nes Kauno centras tapo greičiau pasiekiamas.

"Nereikia ratų sukti, susisiekimas pagerėjo. Labai džiaugiuosi atidarytu tiltu, nes į centrą darbo reikalais reikia kiekvieną dieną važiuoti. Tai, kad rytais padidėjo spūstys, nėra taip svarbu – jų buvo ir bus, nes automobilių mieste daugėja", – optimistiškai kalbėjo Jurbarko gatvės gyventojas Antanas Naruševičius.

"Lengviau tapo pasiekti miesto centrą. Ramybės, tokios, kokia buvo uždarius tiltą, nebebus, bet man tai netrukdo. Pasiekti darbą tapo žymiai paprasčiau, nebereikia važiuoti iki Varnių tilto, kuomet reikėdavo persėsti į kitą autobusą", – pasakojo šalia judrios gatvės gyvenanti kaunietė Renalda.

Naujoji eismo tvarka vakar kėlė sumaištį vykstantiesiems visuomeniniu transportu į Raudondvario gatvę. "Jau pusvalandį ieškau, koks troleibusas važiuoja į Raudondvario pusę. Stotelėse maršrutai dar nepakeisti", – piktinosi tiltu skubėjęs kaunietis.

Atidarius tiltą, automobilių vairuotojai turėjo prisiminti ir važiavimo Vilijampolės žiedu subtilybes. Nuo šiol čia vėl pasitinka šalutinio kelio ženklas, vairuotojus įpareigojantis praleisti pagrindiniu keliu nuo tilto atvykstančius automobilius.

"Šįryt važiuodamas Jonavos gatve, privažiavęs transporto žiedą, atidžiau žiūrėjau į ženklus, nes buvau primiršęs, kaip vyksta eismas žiedu" , – pasakojo kaunietis Evaldas.

"Šiek tiek sudvejojau, kaip važiuoti žiedu. Teko prisiminti, kad dabar reikia praleisti automobilius, atvykstančius nuo Vilijampolės tilto", – įspūdžiais dalijosi taksistas Ksaveras Budrys.

Žinią, kad padidėjo žmonių srautas šalia "Iki" prekybos centro, prie kurio sustoja didelė dalis miesto viešojo transporto, taksistai sutiko džiugiai.

"Šiek tiek daugiau žmonių važiuoja. Tikriausiai padidėjo maršrutinių ir užmiestinių autobusų keleivių srautas. Išlipę iš autobuso keleiviai ieško būdų, kaip pasiekti vieną ar kitą Kauno vietą. Padidėjimas neženklus, tačiau juntamas. Žinoma, važiuoti aplinkui, pavyzdžiui iki Šilainių ar Vilijampolės, taksistams buvo pelningiau, tačiau padidėjęs srautas tai turėtų kompensuoti", – aiškino K.Budrys.

Prekybos centro darbuotojai taip pat pastebėjo didesnį pirkėjų aktyvumą. "Prieš devynis mėnesius uždarius Vilijampolės tiltą pajutome, kad sumažėjo pirkėjų. Praėjusį savaitgalį pirkėjų buvo daugiau, bet tai gali būti susiję ir su artėjančiomis Kalėdomis, kol kas žymaus pirkėjų srauto padidėjimo nepastebėjome", – pasakojo "Gintarinėje vaistinėje" dirbanti Vitalija.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų