Pereiti į pagrindinį turinį

Į dangų pakilo žibintai

2008-12-20 09:00
Į dangų pakilo žibintai
Į dangų pakilo žibintai / Mindaugo Ažušilio nuotr. Šventė: dailininko G.Umbraso idėją išpildė per 80 studentų, Rotušės aikštėje paleidę dekoruotus žibintus į orą.

Vilniaus dangų papuošė dekoruoti popieriniai žibintai, kurie ketvirtadienį vakare buvo paleisti į orą sostinės Rotušės aikštėje. Šią dailininko Gitenio Umbraso idėją išpildė studentai.

"Norėjau, kad jie atsipalaiduotų ir taip sukurtų šventę sau bei kitiems sostinės gyventojams. Akivaizdu, kad tai visiems pavyko", – apie studentams skirtą užduotį kalbėjo G.Umbrasas. Vilniaus Gedimino technikos universitete meninę raišką dėstantis dailininkas minėjo, kad dauguma gavo aukščiausius įvertinimus. Studentai popierinius žibintus gamino savaitę.

Vieniems sekėsi labai gerai, kiti dažnai klausdavo dėstytojo patarimų. Minėti žibintai pagaminti iš ryžių popieriaus, taip pat įdėtas specialus deglas.

"Kitą kartą, tikriausiai pavasarį, kursinio užduočiai skirsiu padaryti aitvarus. O dabar, prieš Kalėdas, manau, degantys žibintai kursto šventinę nuotaiką daug geriau negu bet kas kitas", – tikino dailininkas.

G.Umbraso originalių idėjų ir darbų sąraše yra "Meilės krantai" šalia Žaliojo tilto, plytelė "Stebuklas" Katedros aikštėje, aitvarai Bernardinų bažnyčioje ir kiti projektai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų