Pereiti į pagrindinį turinį

Į seniūno postą – be konkurso

2009-04-01 09:00

Iš savivaldybės atleistas Socialinių reikalų skyriaus vedėjas Alvydas Malinauskas nusitaikė į Dainavos seniūno kėdę.

Įžvelgia teisinę koaliziją

"A.Malinauskas užims seniūno vietą kaip koks privilegijuotas asmuo – be konkurso. Suprantu, kad jo nėra kur dėti", – piktinosi Kauno pilietinės bendruomenės "Dainava" tarybos pirmininkė Daiva Valentaitė. Ji kreipėsi į Vyriausybės atstovą Kauno apskričiai Vasilijų Popovą, prašydama išsiaiškinti, ar A.Malinauskas teisėtai paskirtas Dainavos seniūnu. Šias pareigas jis turėtų užimti nuo šiandien.

Prieš keturis mėnesius pradėjus reformuoti savivaldybės administracijos aparatą, A.Malinauskas gavo atleidimo lapelį. Tada, beje, pasklido kalbos, kad Socialinių reikalų skyriaus vedėjas pasiryžęs kovoti ir savo noru iš darbo neišeis.

Vietos savivaldos įstatyme numatyta, kad seniūną į pareigas skiria ir atleidžia savivaldybės administracijos direktorius. Pretendentų į seniūno pareigas konkurso komisija sudaroma iš septynių narių. Trys arba keturi tokios komisijos nariai turi būti bendruomenės atstovai – seniūnaičiai.

Vyriausybės atstovas V.Popovas pastebėjo, kad situacija gana sudėtinga. Skiriant seniūną reikia vadovautis ne tik Vietos savivaldos, bet ir Valstybės tarnybos įstatymu.

"Galima teisinė koalizija, nes abu įstatymai lygiaverčiai, o nuostatos prieštaraujančios. Aiškinamės", – sakė V.Popovas.

Tarsi eksperimentinis ūkis

Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Zenonas Abramavičius įsitikinęs, kad Dainavos seniūnas be konkurso paskirtas teisėtai. Valdininkas aiškino, kad pagal galiojančius įstatymus atleidžiamam A.Malinauskui reikėjo pasiūlyti lygiavertę darbo vietą. Socialinių reikalų skyriaus vedėjas turi 12 valdininko kategoriją – tokią, kokios reikia norint tapti seniūnu.

"Naujas Vietos savivaldos įstatymas įsigaliojo nuo sausio 1 d. Kol kas seniūnaičių nėra, todėl ir nesudarome tos komisijos", – teisinosi Z.Abramavičius.

A.Malinausko darbas savivaldybėje buvo vertinamas prieštaringai. Z.Abramavičius patvirtino, kad valdininkui trūko kompetencijos. "Jeigu jis negalėjo savęs realizuoti Socialinių reikalų skyriuje, gal realizuos seniūnijoje. Ateitis parodys", – išvedžiojo administracijos direktoriaus pavaduotojas.

"Apie personalijas nekalbame, tačiau šis paskyrimas yra akibrokštas Vietos savivaldos įstatymui", – piktinosi D.Valentaitė.

Pasimatavo kėdę iš anksto

A.Malinauskas pirmadienį buvo nuvykęs apsižiūrėti būsimąją savo darbovietę, tačiau apie permainas kalbėti nenorėjo. "Negaliu nieko kalbėti, nes dar esu Socialinių reikalų skyriaus vedėjas, atsakingas už šias pareigas iki antradienio", – pareiškė valdininkas.

Apie tai, kad jo paskyrimo aplinkybes aiškinasi Vyriausybės atstovas Kauno apskričiai, A.Malinauskas tikino nieko nežinąs. Valdininkas nenorėjo kalbėti ir apie išėjimą iš darbo savo noru. "Klauskite mano viršininkų", – pasiūlė A.Malinauskas.

Beveik metus Dainavos seniūnijai vadovavusi Asta Chanko žada grįžti į ankstesnes pareigas. Prieš tapdama laikinąja Dainavos seniūne ji dirbo vyriausiąja specialiste Vilijampolės seniūnijoje.


Valdininko darbas įvertintas

1999 m. vasario 26 d. A.Malinauskui skirtas papeikimas už netinkamą Panemunės senelių namų darbo kontrolę.

2003 m.  spalio 1 d.  jis užsitraukė pašalpų negavusių daugiavaikių motinų pyktį. Moterys uždarė valdininką kabinete ir keletą valandų neleido iš jo išeiti. Atvykę policijos pareigūnai išvadavo valdininką. Įtūžusios motinos net ketino veržtis į A.Malinausko kabinetą. “Pirmąją mėnesio dieną mums turi išmokėti pašalpas. Dabar tvirtina, kad neturi pinigų. Teko girdėti, kad vedėjas laiku nepristatė duomenų, nes supainiojo dienas”, – tuomet tvirtino moterys. Konfliktas nurimo, kai buvo pažadėta išmokėti pašalpas.

2004 m. gruodžio 14 d. A.Malinauskui pareikšta pastaba už netinkamą socialinio darbo organizavimą. Tuomet skandalas buvo kilęs Dainavos seniūnijoje, nes gyventojams dėl kompensacijų už šildymą teko stumdytis eilėse. Savivaldybės kontrolieriaus tarnyba konstatavo, kad konfliktinę situaciją išprovokavo netinkamas Socialinių reikalų skyriaus vedėjo darbas.

Šiuo metu galiojančių nuobaudų valdininkas neturi.

Per paskutinę atestaciją jis įvertintas "gerai".

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų