Pereiti į pagrindinį turinį

Intriga auga: kas taps „Metų kauniete 2012“?

2012-12-10 05:00
Intriga auga: kas taps „Metų kauniete 2012“?
Intriga auga: kas taps „Metų kauniete 2012“? / Šarūno Mažeikos (BFL) nuotr.

Baigėsi pirmasis konkurso „Metų kaunietė“ etapas. Nuoširdžiai dėkojame visiems, kas siūlė kandidates, džiaugėsi jų nuopelnais, pasiekimais.

Pristatome į antrąjį etapą patekusias dalyves, kurios buvo atrinktos iš gausaus Kaunui nusipelniusių, kauniečiams svarbių moterų būrio. Dabar skaitytojų pagalbos prireiks balsuojant už dalyves, kurios vertos finalo, o vėliau – ir nugalėtojos vardo. Tad iš pateikto 30-tuko galite aktyviai rinkti savo favoritę. Į konkurso finalą pateks šešios nominantės, sulaukusios didžiausio skaitytojų palaikymo: keturias išrinks skaitytojai, o dvi – speciali komisija bei redakcija. Balsuoti galima „Metų kaunietės“ konkursui skirtame interneto puslapyje.

„Metų kaunietės” finalinis renginys vyks 2013 m. vasario 9 d. Kauno „Žalgirio“ arenos amfiteatre.

Aldona Ramutė Hansen

Ši Norvegijoje šiuo metu gyvenanti moteris, kaip pasakojo ją konkursui pasiūlę skaitytojai, rūpinasi emigrantais ir jų vaikais. Padeda nemokantiesiems kalbos. Į užsienį ji emigravo, nes netekusi vyro turėjo ieškoti būtų, kaip išlaikyti aštuonis vaikus. „Tuomečiai vietiniai Norvegijos laikraščiai rašė apie lietuvę daugiavaikę motiną, gebančią derinti darbą, namus ir studijas. Aldutė baigė aukštąją mokyklą Østfolde. Įgijo teisę dirbti su šizofrenija ir narkomanija sergančiais žmonėmis“, – pasakojo skaitytojai. Moteris Norvegijoje įgijo ir antrąjį aukštąjį išsilavinimą, su mokiniais rengia projektus apie Kauną ir Lietuvą.

Aldona Ruseckaitė

Maironio lietuvių literatūros muziejaus direktorė, poetė ir rašytoja, aktyvi visuomenininkė šiais metais Maironio 150-ųjų gimimo metinių proga su meile ir pasiaukojimu populiarino tautos klasiko atminimą. Be daugybės suorganizuotų renginių, ji įgyvendino ir poeto svajonę – įrengė mansardą Maironio namuose. Jos nuopelnų sąrašą šiemet papildė ir knyga – „Šešėlis JMM“, kurioje pateikiamas kitoks požiūris į poeto kūrybą ir gyvenimą.

Alma Piekienė

„Gražus vardas, dar gražesnė aštuonių vaikų šeimynėlė. Vaikai – pasaulio žiedai. Vaikai – mūsų ateitis. Vaikai – pats didžiausias turtas. Metalas surūdija, knygos supelija ir sudega. Vaikai – laimė ir džiaugsmas. Kas iš tų, kurios aukojasi mokslui arba karjerai?“ – taip kandidatę pristatė skaitytojai.

Angelė Dementavičiūtė

Šios kaunietės pastangomis Lietuva gali didžiuotis Kaune esančia viena moderniausių Europoje „Žalgirio“ arena. „Ponia Angelė savo asmeninėmis pastangomis, savybėmis padarė viską, kad šis projektas nesustotų, o tik klestėtų“, – gyrė ją pasiūlę kauniečiai.

Aušra Ručienė

Garsi advokatė, miesto tarybos narė, visuomenės veikėja.

Gražina Siderevičienė

Kauno aklųjų ir silpnaregių centre rengdama įvairius renginius, organizuodama susitikimus supažindina žmones su lietuviška ir užsienio kultūra, dainomis ir eilėmis, pati rašo knygas. Rengia ir inicijuoja kultūrinius respublikinius ir Kauno miesto projektus. Mylima, gerbiama už optimizmą, pagalbą, nuoširdumą bendraujant su aklaisiais ir silpnaregiais, jų artimaisiais.

Gražina Lekavičienė

Nuo šios Kelių policijos valdybos specialistės neatsiejamas Kauno vaikų saugaus elgesio sampratos ugdymas. „Šiltas betarpiškas bendravimas, pagalba organizuojant pradinių klasių mokinių konkursus, jaunųjų dviratininkų varžybas, akcijas, popietes pelnė Saugaus vaiko mokyklos mokinių, pedagogų ir vadovų pagarbą. Realus požiūris į pasaulį, siekis jaunam žmogui suteikti kuo daugiau žinių apie saugų elgesį kelyje, elgesio kultūrą, sugebėjimas analizuoti ir vertinti situaciją, bendrauti su vaikais, išskiria ją iš kitų kolegų“, – gerų žodžių nestokojo šią kandidatę pasiūlę kolegos.

Joana Šimanauskienė

Kasmečio renginio, skirto Neįgaliųjų dienai paminėti, „Aš esu!“ organizatorė, bendruomenės centro „Vilties pavasaris“ vadovė.

Jolanta Šmidtienė

Išradingai ir originaliai menininkės puošiama pagrindinė miesto eglė Kauną išgarsino visame pasaulyje. „Jau kelinti metai p. Jolantos nuostabios meno idėjos užburia ir leidžia mums džiaugtis. Atsidėkokime šiai nuostabiai moteriai už jos ištikimybę miestui, už jos energiją ir nepaprastą kūrybos šviesą, dovanojamą mums visiems“, – siūlė skaitytojai.

Jolanta Verseckaitė

Daugkartinė šių metų Lietuvos trišuolio čempionė, įvairių tarptautinių varžybų dalyvė ir nugalėtoja.

Karolina Puidaitė

Labdaros paramos fondo „Maisto bankas“ Kauno skyriaus vadovė. „Tai žmogus, vertas didelės pagarbos ir padėkos. Jos rūpestingumo ir mažos širdelės pakanka kiekvienam, ji rūpinasi, kad mūsų vaikai būtų sotūs ne tik per didžiąsias šventes, bet ir kiekvieną dieną. Organizuoja gerumo akcijas, ragina visus aukoti ir neišmesti maisto, o išdalyti skurstančioms šeimoms su mažais vaikais. Jos atkaklumas ieškant maisto produktų ir užsispyrimas padėti skurstantiesiems tikrai yra neeilinis pavyzdys kitiems“, – dėkojo kauniečiai.

Laimutė Stankūnaitė

„Laimutė yra tikra mama, kuri dėl teisės auginti savo mylimą dukrelę kovojo kelerius metus“, – apie šią kandidatę rašė skaitytojai.

Liukrecija Navickienė

Aleksoto seniūnė giriama už aktyvumą, nuolatos organizuojamus renginius ir pilietines akcijas aleksotiškiams, kauniečiams bei miesto svečiams: Aleksoto šventę, dviračių žygį, Užgavėnes, Eglutės įžiebimo šventę ir t.t. „Visada įsiklauso į kitų nuomonę, pataria ir išsprendžia problemas neskaičiuodama savo laiko – ar tai būtų savaitgalis, ar darbo diena. Puikiausias pavyzdys, kaip turi dirbti seniūnas“, – rašė aleksotiškiai.

Loreta Kiliotaitienė

Nenuilsdama rūpinasi mieste žiemojančiais Kauno sparnuočiais. „Jos dėka Šančiuose buvo įrengta didžiausia Lietuvoje lesykla vandens paukščiams, į kurią susirenka iki 200 Lietuvoje žiemoti likusių gulbių. Loreta kiekvieną dieną, nepaisydama ir 30 laipsnių šalčio, kerta eketes, saugo paukščius nuo ledo gniaužtų ir niekdarių“, – rašo gamtos mylėtojai.

Marija Garšvienė

Lietuvos pensininkų sąjungos „Bočiai“ Kauno bendrijos pirmininkė. Visuomenės labui ši moteris darbuojasi nepaisydama garbingo amžiaus. Pagyvenusiems žmonėms ji organizuoja ir rengia įvairius labdaringus renginius, vakarones, paskaitų ciklus, globoja vaikų globos namų auklėtinius, neįgaliuosius, rengia jiems Kalėdų, Velykų šventes.

Neringa Venckienė

„Neringos Venckienės pavyzdys įkvėpė daugelį Lietuvos žmonių pakilti taikiam protestui už tiesą ir teisingumą“, – taip siūlomą kandidatę pristatė skaitytojai.

Rita Preikšaitė

Šios Kauno valstybinio muzikinio teatro solistės (mecosoprano) parengtų vokalinių programų skalė itin plati – nuo baroko muzikos iki šiuolaikinių kompozitorių kūrinių. Ypatingą dėmesį solistė skiria lietuvių muzikai.

Rūta Meilutytė

„Manau, šios sportininkės pristatyti ir vardyti jos nuopelnų nereikia. Jie gerai ir taip visiems žinomi“, – plaukikę titului siūlė daugybė kauniečių.

Sigita Dijokienė

Geografijos mokytoja ekspertė, kūrybinga, iniciatyvi pedagogė, Kauno miesto geografijos mokytojų metodinio būrelio pirmininkė, Lietuvos geografijos mokytojų asociacijos narė, kvalifikacijos programų vertinimo ekspertė. Pedagogė nuolat inicijuoja gabių mokinių ugdymą, ruošia kvalifikacijos tobulinimo programas ir veda seminarus miesto bei šalies mokytojams, organizuoja miesto geografijos konkursus. S.Dijokienė yra daugiau kaip 30 geografijos mokymo priemonių ir leidinių autorė bei bendraautorė. Mokytojos parengti mokiniai sėkmingai dalyvauja įvairiuose miesto ir Respublikos konkursuose ir laimi prizines vietas.

Violeta Bakutienė

Petrašiūnų slaugos ligoninės savanorė, čia organizuojanti dvasingumo valandas, švenčių paminėjimus, naujų knygų pristatymus. Lituanistė rengia autorines literatūrines-muzikines kompozicijas tautinės savimonės temomis mokyklose, veda literatūrinius vakarus, susitikimus su rašytojais, skaito lietuvių autorių kūrybą. „Violeta rašo laiškus savo mokytojams, kurie dėl sveikatos negali išeiti iš namų, o laiškai jiems yra langas į pasaulį. Taip, kaip ir jos programos, kurių klauso negalią turintieji, kurios teikia dvasios atgaivą artrito klubo ligoniams“, – teigė ja besižavintys kauniečiai.


Redakcijos siūlomos kandidatės

Jūratė Norvaišienė

Gydytoja, šokėja, trenerė, su vyru Česlovu inicijavusi šokių turnyrą „Gintarinė pora“, šiemet jame sulaukė ypač daug svečių iš užsienio.

Aušra Marija Sluckaitė

Dramaturgė, su vyru režisieriumi Jonu Jurašu praturtinusi Kauno valstybinio teatro repertuarą ne vienu ryškiu spektakliu. Šiemet scenai ji pritaikė dar vieną šedevrą – Antano Škėmos „Baltąją drobulę“, sudėtingą, iki šiol teatro scenoje niekada nerodytą kūrinį.

Gitana Pečkytė

Kauno muzikinio teatro dainininkė šiemet apdovanota Auksiniu scenos kryžiumi už itin sudėtingą Liučijos vaidmenį Kauno valstybiniame muzikiniame teatre pastatytoje operoje „Liučija di Lamermur“.

Deimantė Žebrauskaitė

Labdaros ir paramos fondo „Maisto bankas“ vadovė, bendram tikslui sugebanti suburti ir įkvėpti didžiulį būrį savanorių. Jos vadovaujama organizacija renka paramą maistu ir dalija ją nepasiturinčiais žmonėmis besirūpinančioms organizacijoms.

Živilė Mikėnaitė

Matematikos, informatikos ir skaičiavimo technikos mokytoja, teisės magistrė šiemet tapo Kauno tardymo izoliatoriaus direktore. Ji – pirmoji moteris Lietuvoje, vadovaujanti įkalinimo įstaigai.

Aldona Anastazija Valienė

Lietuvos gydytojų sąjungos ir „Kauno dienos“ organizuotų nuoširdžiausio Kauno gydytojo rinkimų nugalėtoja. „Žiūrėk į pacientą, kaip į savo artimą“, – medikė vadovaujasi šiuo credo, tad nieko keista, kad ji pelnė daugelio pacientų dėkingumą ir meilę. A.A.Valienės energijos užtenka ne tik profesinei veiklai, bet ir visuomeninėms pareigoms. Ji yra aktyvi Lietuvos gydytojų sąjungos Kauno filialo senjorų klubo, Amalių bendruomenės narė.

Meilė Minkauskienė

Docentė, priešlaikinio gimdymo ir nėščiųjų infekcijos skyriaus vadovė šiemet sausį su kolegomis atliko neeilinę operaciją. Rizikuodama savo sveikata ir gyvybe gelbėjo AIDS ir tuberkulioze sirgusios gimdyvės kūdikį.

Lina Radzevičienė

Ši medicinos mokslų daktarė endokrinologė atskleidė ryšį tarp valgymo greičio ir rizikos susirgti II tipo diabetu. Šis atradimas neliko nepastebėtas ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Jį aprašė prestižiniai užsienio medicinos žurnalai.

Audronė Pocienė

Kaune veikiančios inovatyvių trikotažo gaminių UAB „Omniteksas“ generalinė direktorė, šiemet pelniusi „Lietuvos metų verslininkės“ vardą. Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacijos organizuojamo konkurso nugalėtoja A.Pocienė pripažinta už tai, kad jos vadovaujama įmonė per paskutinius trejus metus pasiekė geriausių plėtros rezultatų, taip pat už aktualiausius metų projektus ir idėjas, jų įgyvendinimą ir darbų novatoriškumą.

Edita Vilkevičiūtė

Ši kaunietė – garsiausias pastarųjų metų lietuvių modelis pasaulyje. Ji yra mados namų „Karl Lagerfeld“, GAP Japan, „Christian Dior SA“, „Armani“ ir „Calvin Klein“ reklamos veidas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų