Pereiti į pagrindinį turinį

Japonijoje - varliagyvių lietus

2009-06-12 09:21
Japonijoje - varliagyvių lietus
Japonijoje - varliagyvių lietus / Tomo Urbelionio (BFL) nuotr.

Japonijos meteorologai paskelbė liūčių sezono pradžią. Tačiau vietoj vandens Tokijo regione esančio vieno pakrantės miestelio gyventojai sulaukė iš dangaus krintančių buožgalvių.

Vienas Nanao miestelio biuro tarnautojas vietos žiniasklaidai pasakojo praeitą savaitę pastebėjęs šį fenomeną. Iš pradžių vyras išgirdo duslų bumbsėjimą automobilių stovėjimo aikštelėje. Apsidairęs vyriškis pamatė apie 100 negyvų varliagyvių, ištiškusių ant automobilių langų ir žemės. Apie šį įvykį taip pat pranešė keli kiti apstulbę Nanao gyventojai.

"Žmonės mano, kad juos iškėlė viesulas ir pažėrė iš oro, – naujienų agentūrai AFP sakė vienas vietos meteorologijos tarnybos pareigūnas. – Tačiau meteorologijos požiūriu, turiu pasakyti, tai labai neįtikima. Patikrinome praėjusios savaitės oro sąlygas manydami, kad toje vietovėje galėjo pasitaikyti vėjo gūsių, tačiau duomenų apie tai negauta. Nemanau, jog tai galėjo sukelti kokios nors oro sąlygos."

Pranešimų apie iš dangaus kritusius gyvius gauta iš daugelio pasaulio regionų. Paprastai tokius reiškinius sukelia virš vandens telkinių siaučiantys viesulai, kurie su vandeniu įtraukia varles, medūzas ar kitus gyvūnus, o vėliau šie nukrinta ant žemės.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų