Pereiti į pagrindinį turinį

Ką šiemet statys Kauno valdžia?

2010-01-05 10:58
Ką šiemet statys Kauno valdžia?
Ką šiemet statys Kauno valdžia? / Tomo Raginos nuotr.

Miesto savivaldybės biudžete švilpauja vėjai, tačiau investicinės lėšos turėtų leisti šiemet įgyvendinti ne vieną stambų projektą.

Žada daug milijonų

Kaunas šiuos metus turės išgyventi su kriziniu biudžetu, tačiau per juos ketina užbaigti ir pradėti ne vieną didelių investicijų reikalaujantį projektą. Rudenį planuojama Nemuno saloje pabaigti statyti pramogų ir sporto rūmus. Dešimtmečio projektu vadinama arena dar nesurijo nė pusės statyboms reikalingų lėšų, tačiau savivaldybės vadovai įsitikinę, kad jų užteks ne tik jai.

"Realių darbų dar nematyti, bet šiems metams projektų prigimdėme daug ir jų į lentynas nesudėsime. Per metus Kaune įmerksime daug milijonų", – žadėjo savivaldybės administracijos direktorius Vygantas Gudėnas.

V.Gudėnas negalėjo pasakyti, kiek tiksliai per metus tikimasi panaudoti investicinių lėšų, bet patikino, kad bandys paimti tiek, kiek įmanoma.

Per visus metus vyks jau įsibėgėjusi "Girstučio" kultūros ir sporto rūmų rekonstrukcija. Dvi dešimtis milijonų kainuosiantis projektas turi būti baigtas kitais metais, tačiau V.Gudėnas viliasi, kad atidarymo iškilmes bus galima atšvęsti ir šių metų pabaigoje. Taip pat šiais metais turėtų pradėti veikti naujas kempingas Lampėdžiuose.

Savivaldybėje tikimasi, kad šiais metais iš esmės pavyks griebtis Laisvės alėjos rekonstrukcijos. Realūs darbai galėtų prasidėti rudenį. Taip pat pačioje metų pabaigoje gali prasidėti avarinės būklės Panemunės tilto rekonstrukcija, nes iki to laiko tikimasi paplatinti tiltą per Jiesią ir parengti Panemunės tilto rekonstrukcijos techninį projektą.

Ne visi norai pildosi

Panašių darbų, kurie galėtų prasidėti dar šiais metais, o baigtųsi vėliau, yra ir daugiau, tačiau norai su realiais darbais dažnai nesutampa. Dėl įvairių kliūčių gali neįvykti ir tie darbai dėl kurių kol kas nekyla abejonių. Pavyzdžiui, tikėtasi, kad šiais metais jau bus statomas požeminis garažas Vienybės aikštėje, tačiau savivaldybės paskelbto konkurso sąlygų nesugebėjo įvykdyti nė vienas kandidatas. Konkursas skelbiamas iš naujo, tačiau niekas negali garantuoti, kad atsiras norinčiųjų jame dalyvauti.

Šiais metais Kauno gatvių dangos būklę vairuotojai keiksnos ne mažiau nei iki šiol. Ji šiemet gali dar pablogėti.

"Pernai iš Automobilių kelių direkcijos gatvėms remontuoti gavome trigubai mažiau pinigų nei užpernai, o direkcija jau užsiminė, kad šiemet gausime dar perpus mažiau nei pernai", – sakė savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

"Šiais metais norime pasidaryti naujų gatvių tiesimo ir rekonstrukcijų planą penkeriems metams į priekį. Tai leistų planuoti lėšas į priekį ir kiekvieną kartą nereikėtų skelbti vis naujo darbų konkurso", – kalbėjo V.Gudėnas.

Uždarys kelias gatves

Bendra miesto gatvių būklė nepagerės, tačiau iš esmės bus imtasi rekonstruoti A.Juozapavičiaus prospektą. Antrojoje metų pusėje planuojamas uždaryti prospektas per dvejus metus pasikeis neatpažįstamai. Į kapitalinę prospekto rekonstrukciją bus investuota kone 30 mln. litų.

Taip pat kitais metais ketinama uždaryti Parodos gatvę. Bus pakeista visa važiuojamosios dalies danga, šaligatviai, komunikacijų tinklai. Tuo pačiu metu vyks ir dalies K.Petrausko gatvės platinimas – šalia Vydūno gatvės atsiras dar viena eismo juosta. Taip pat ketinama paplatinti J.Basanavičiaus alėją, kur gatvė susikerta su Taikos prospektu.

Šiais metais numatyta pradėti diegti integruotą eismo reguliavimo sistemą. Šis procesas užtruks ne vienus metus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų