Pereiti į pagrindinį turinį

Kankliai skambėjo ir dulkėse

2009-06-01 23:59
Nenumatyta: vėjas gadino nuotaiką festivalyje prekiaujantiems amatininkams, bet ne dalyviams.
Nenumatyta: vėjas gadino nuotaiką festivalyje prekiaujantiems amatininkams, bet ne dalyviams. / Gedimino Bartuškos nuotr.

Savaitgalio orai tradicinio folkloro festivalio "Skamba skamba kankliai" dalyvius bei svečius ir palepino, ir nuskriaudė. Šventė šurmuliavo puikiu oru, bet tarp dulkių debesų.

"Savivaldybė galėjo bent vandens ant takų papilti. O dabar vėjas tik papučia, ir gauni dulkių debesį į veidą. Mums tai dar nelabai baisu, bet įsivaizduokit, ką tai reiškia tiems, kurie čia pat gamina ir parduoda maistą", – pasakojo "Vilniaus dienos" kalbinti amatininkai, prekiaudami Sereikiškių parke.

"Dabar maistą ir gėrimus tenka slėpti, kad smėlio vėjas neprineštų", – rūpesčiais dalijosi vienas prekiautojų. Vyriškis pripažino kol kas mažai ką pardavęs. "Labiausiai perka alų", – šyptelėjo prekybininkas, rodydamas į praeivius. Prekiaujantys ne maistu ir alkoholiu, o, pavyzdžiui, meno dirbiniais ar suvenyrais, skundėsi nesulaukiantys tiek pirkėjų, kiek tikėjosi. Alus ir čia pat pagaminti užkandžiai buvo perkami aktyviai, net jei gamta juos "paskanindavo" žiupsneliu smėlio.

Dulkių tumulai – ne vienintelis šventės dalyvių ir svečių rūpestis. Kai kurie į Sereikiškes atėję vilniečiai aiškiai pernelyg apsidžiaugė netikėtai geru oru ir neįvertino gamtos keliamo pavojaus. Viena mergina šeštadienio popietę praleido jau ne klausydama liaudies dainų, o prižiūrima greitosios pagalbos medikų. Vilnietė veikiausiai per ilgai išbuvo saulėje ir apalpo, tad renginio organizatoriai nedelsdami iškvietė greitąją pagalbą.

Šiemet festivalio organizavimas prilygo ekstremaliam išbandymui. Visi renginiai buvo planuojami tikintis įprasto 200 tūkst. litų biudžeto. Tačiau privatūs rėmėjai, teisindamiesi ekonominiu sunkmečiu, atsuko nugaras, o Kultūros ministerija teskyrė 30 tūkst. litų.

Vis dėlto nei finansinės bėdos, nei gamtos išdaigos nesugadino festivalio "Skamba skamba kankliai" nuotaikos

Vakar popiet vaikai buvo nemokamai vaišinami pyragu, kurį padovanojo vienas festivalio "Skamba skamba kankliai" rėmėjų – prekybos tinklas "Rimi". Prekybininkai teigia mažiesiems iškepę didžiausią pyragą Lietuvoje, artimiausiu metu tikimasi oficialiai registruoti šį rekordą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų