Iš karantino viešbučiuose nebesiveržia: išvykti panoro tik apie pusė žmonių

Iš karantino Vilniaus viešbučiuose grįžti į namus norą pareiškė tik apie pusė čia izoliuotų žmonių, visi to norėjusieji turėtų būti išleisti namo šiandien, teigia Vilniaus savivaldybės atstovai.

Tuo metu Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas sako, kad specialistai nespėja imti tepinėlių ir užimti darbu į uostą atvykstančiuose keltuose, todėl nedrįso prognozuoti, kada visi norintieji bus išleisti į namus.

Kaip BNS informavo Vilniaus mero patarėjas Karolis Žukauskas, iš viso ketvirtadienį viešbučiuose buvo 560 žmonių, 255 iš jų pareiškė norą izoliuotis namuose.

„Vakar į namus išleisti 108, likusieji pradėti išleisti šiandien, iki 13 val. procedūra bus baigta. Iš nepareiškusiųjų noro išsikelti dalis neturi kur izoliuotis, dalis įvertino tai, kad turėti nemokamą nakvynę ir maistą dvi savaites gerame viešbutyje nėra jau taip ir blogai“, – BNS sakė K. Žukauskas.

Anot jo, tarp nenorinčių grįžti į namus – apie pusšimtis piliečių iš viešbučio „Crowne plaza“. Juos savivaldybė norėjo perkelti į pigesnį viešbutį.

„Bet „Crowne plaza“ gyventojai, kurie liko, pasakė, kad nesutiks būti iškelti į kitus viešbučius, ir jei bandysim iškelti kitur, kvies žiniasklaidą“, – teigė K. Žukauskas.

V. Grubliausko teigimu, viešbučiuose penktadienį dar liko 206 žmonės – vakar į namus savivaldybės specialistai, paėmę mėginius, išleido apie 30 žmonių, tiek pat tikimasi išleisti ir penktadienį, jei spės po patikrinimų dviejuose atvykstančiuose keltuose.

Savivaldybės duomenimis, keltais penktadienį turėtų atvykti apie 170 žmonių.

„Nežinau, kaip seksis medikams paimti mėginėlius, nes didžiausias prioritetas yra laivai. Šiandien keltai yra pakankamai pilni, kiek girdėjau, tai gydytojai dirba ten. Antras prioritetas yra mobilusis punktas, į kurį šiandien dar atvažiuos ir iš Palangos oro uosto nusileidusių kelių lėktuvų keleiviai, kažką turėtų dar atvežti iš Būtingės“, – vardijo meras.

Bet „Crowne plaza“ gyventojai, kurie liko, pasakė, kad nesutiks būti iškelti į kitus viešbučius, ir jei bandysim iškelti kitur, kvies žiniasklaidą.

Lietuvos oro uostų duomenims, Palangoje penktadienį leisis du privatūs lėktuvai su devyniais keleiviais.

Palangos meras Šarūnas Vaitkus sako, kad miesto viešbučiuose yra apie 20 žmonių, neturinčių kur saugiai izoliuotis. Anot jo, užtrukus biurokratinėms procedūroms, Palanga dar neturi parengtų specialistų, galinčių paimti mėginius dėl koronaviruso, todėl  bendradarbiaujama su Klaipėda.

„Mes išsprendėme tą problemą, kad žmonės nelauktų dvi dienas, vežame juos į Klaipėdą“, – sakė Š. Vaitkus.

Kauno rajone visi asmenys, nusileidę oro uoste Karmėlavoje, šiuo metu perduoti kitoms savivaldybėms, 13 viešbučiuose ir kaimo turizmo sodybose buvusių Kauno rajono gyventojų penktadienį taip pat turėtų grįžti į namus, BNS patvirtino Kauno rajono meras.   Dar 12 asmenų, anot jo, liks savivaldybės skirtose patalpose, nes kitur negali saugiai izoliuotis.

„Šiandien mobili grupė ima mėginius, dalis jų bus paleisti“, – BNS sakė Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Naktį iš pirmadienio į antradienį įsigaliojęs sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos sprendimas įpareigojo visus grįžtančius iš užsienio dėl koronaviruso grėsmės dviem savaitėms izoliuoti savivaldybių patalpose.

Ketvirtadienio naktį ministras sprendimą pakeitė bei sudarė sąlygas išleisti žmones izoliuotis namuose atlikus jiems tyrimus dėl koronaviruso.

Šie pakeitimai buvo aktualiausi savivaldybėms, kuriose pasitinkami iš užsienio lėktuvais, keltais, per pasienio punktus grįžtantys Lietuvos piliečiai. Jos turėjo rūpintis ir žmonių laikinu karantinavimu, taip pat tartis su kitomis savivaldybėmis dėl jų gyventojų pervežimo.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vyriausybė privalo pateikti karantinuojamiems sąskaitas

Vyriausybė privalo pateikti karantinuojamiems sąskaitas portretas
Urodai paskaičiavo kad sutaupys babkių,-už vandenį, elektrą, dująs, maistą... Grynas pliusas...

Expertas \\\\\...//////

Expertas   \\\\\...////// portretas
Va čia tai teisybė,nėra prievaros,ne getas.---Iš tikro nevisi turi namų,o pas kitus gal didelė šeimos,maža ploto,nenori parvežt zarazos.---Tuo pačiu sumažėjo spūstis viešbučiuose ir tikimybė koronės plitimui.

Nesuprantu

Nesuprantu portretas
Kodel reikia nemokamai dar maitinti tegu uzsimoka?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių