Pereiti į pagrindinį turinį

Kas trukdo komunalininkams išvežti šiukšles?

2010-10-12 10:22
Problema: dideli sunkvežimiai vos įsispraudžia į kiemus, o laviruoti vietos nebelieka.
Problema: dideli sunkvežimiai vos įsispraudžia į kiemus, o laviruoti vietos nebelieka. / Tomo Raginos nuotr.

Automobiliais užstatyti šiukšlių konteineriai – miesto problema, kurią spręsti policija imasi nenoriai.

Prie KTU bendrabučių stovinčius šiukšlių konteinerius "Kauno švaros" sunkvežimis aplanko dukart per savaitę, tačiau praėjusią savaitę prie vieno jų privažiuoti buvo neįmanoma, nes kliudė šalia palikti automobiliai. Pagrindinis kaltininkas – "Nissan Primera" automobilio savininkas, kuris mašiną nutrenkė ant nubrėžtos geltonos linijos. Dėl to vakar buvo iškviesta policija, tačiau pareigūnai nepadėjo.

"Mums baudos gresia už šiukšlinimą, o policija sako, kad nieko nedarys, kol neparašysime pareiškimo, nes jie neranda savininko. Policija baudžia kai nereikia, o čia pažeidimas aiškus – ant geltonos linijos mašina stovi, bet nieko padaryti negali", – piktinosi KTU Apgyvendinimo centro vyr. inžinierius Povilas Jonaitis.

"Gal griebiame visi ir patraukiame tą mašiną", – vakar "Kauno švaros" šiukšlių vežimo mašinos vairuotojui Vytautui išeitį pasiūlė P.Jonaitis.

Vytautas tik papurtė galvą: "Jeigu policija negali, taip kaip aš galiu?"

"Kauno švaros" Atliekų tvarkymo skyriaus viršininkas Juozas Pavasaris apgailestavo, kad pastaruoju metu susitarti su policija dėl automobilių patraukimo darosi vis sunkiau.

"Dabar skambučio neužtenka, reikia oficialų raštą rašyti, nes jie turbūt po to visokių pretenzijų sulaukia. O problema dėl užstatytų konteinerių – labai didelė", – skundėsi J.Pavasaris.

Priekaištus dėl menkos pagalbos šiukšliavežiams išgirdęs Kauno apskrities Kelių policijos valdybos viršininkas Alfonsas Tarasevičius buvo šiek tiek nustebęs. Jis svarstė, kad pastaruoju metu tokiais atvejais policiją gali būti sunkiau prisikviesti dėl mažesnių patrulių pajėgų ir neatmetė galimybės, jog policininkai į problemą pažiūrėjo atmestinai.

"Tvarka tokiais atvejais nesikeitė: jeigu automobilis trukdo išvežti šiukšles, jį reikia patraukti", – teigė A.Tarasevičius.

Prie KTU bendrabučio stovėjusį konteinerį vakar pavyko ištuštinti. Devynių metrų ilgio, daugiau nei 12 t svorio sunkvežimį Vytautas sugebėjo prie konteinerio privairuoti, nes kaip tik tuo metu pasitraukė šalia stovėjęs "Volkswagen Golf". Daugiametę sunkiasvorio "Kauno švaros" sunkvežimio vairavimo patirtį turintis vairuotojas teigia, kad dalį kaltės turėtų prisiimti ir KTU. Už komunalinį bendrabučių ūkį atsakingi darbuotojai nenorėjo šiukšlių konteinerių matyti lengvai pasiekiamuose vietose prie gatvės, o juos sukišo į kiemų pakampes.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų