Pereiti į pagrindinį turinį

Kas turi valyti miesto šaligatvius?

2012-02-24 09:35
DMN inf.
Kas turi valyti miesto šaligatvius?
Kas turi valyti miesto šaligatvius? / Artūro Morozovo nuotr.

Toks klausimas dažnai toptelėja Sukilėlių prospekte esančių nuosavų namų gyventojams, kurie patys yra įpratę valyti šalia judrios magistralės esančią šaligatvio juostą.

„Šalia savo namų esantį šaligatvį tradiciškai valome jau daug metų. Šaligatvis – visiškai susidėvėjęs, duobėtas. Žinodami, kad savivaldybei nuolat stinga lėšų, nesitikime, kad jis bus atnaujintas. Bet pastaruoju metu gyventojus nemaloniai nuteikia tai, kad jų triūsą niekais paverčia gatvių valymo technika – pravažiuodama ji apdrabsto šaligatvius sniego grumstais ir purvina koše, užverčia sniegu įvažas. Dėl to turi nepatogumų ir praeiviai ir, aišku, mes, besistengiantys, kad šaligatviai būtų švarūs“, – skundėsi į redakciją paskambinusi Sukilėlių prospekto gyventoja (vardas ir pavardė redakcijai žinomi). Moteris prašė paaiškinti, kas yra atsakingas už Sukilėlių prospekto šaligatvių tvarkymą.

Žaliakalnio seniūnas Bronius Girdauskas „Kauno dienai“ paaiškino, kad pagal sutartį Sukilėlių prospekto šaligatvius ir gatves valo bendrovė „Kauno švara“. Seniūno žodžiais, „Kauno švara“ dirba tvarkingai ir atsakingai.

Vis dėlto B.Girdauskas pasiūlė išeitį: „Jei žinotume, kokiame name gyvena pretenzijų turintys žmonės, paprašytume, kad valytojai dirbtų atidžiau.“

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų