Pereiti į pagrindinį turinį

"Kauno autobusuose" vėluoja atlyginimai

2009-04-04 09:00
"Kauno autobusuose" vėluoja atlyginimai
"Kauno autobusuose" vėluoja atlyginimai / Evaldo Butkevičiaus nuotr. Savivaldybės bendrovės "Kauno autobusai" vairuotojams tik šią savaitę išmokėti atlyginimai už vasarį.

Savivaldybės bendrovės "Kauno autobusai" vairuotojams tik šią savaitę išmokėti atlyginimai už vasarį.

"Kauno autobusų" darbuotojai apie vėluojančius atlyginimus pasakojo nenoriai, tačiau pripažįsta, kad darbe tvyro įtampa. Nebelaiko ir jų artimųjų nervai.

"Autobusų vairuotojai dar negavo algų už vasarį. Apie tai jie nenori kalbėti, nes bijo, kad neišmestų iš darbo", – prieš keletą dienų paskambinusi į "Kauno dieną" guodėsi vieno vairuotojo žmona.

Už vasarį darbuotojai algas turėjo gauti iki kovo 20 d. Jos pervestos tik šį ketvirtadienį.

"Tik dabar su mumis atsiskaitė savivaldybė. Pinigus darbuotojams pervedėme iškart, bet jų neužteko vadovams", – teigė "Kauno autobusų" generalinis direktorius Mindaugas Grigelis.

Pasak bendrovės vadovo, Kauno savivaldybė įmonei skolinga 13 mln. litų. Jeigu bendrovė būtų išmokėjusi algas laiku, neliktų pinigų kurui.

"Kauno autobusų" darbuotojai šią savaitę skaičiavo delspinigius dėl vėluojančių atlyginimų ir piktinosi, kad neišmokėti avansai. M.Grigelis viliasi, kad nei avansų, nei delspinigių mokėti nereikės.

"Prašysime darbuotojų, kad delspinigių nereikalautų. Pinigų nėra. Jeigu jų neužtenka atlyginimams, iš kur jų atsiras delspinigiams? Savivaldybė delspinigių juk mums nemoka", – guodėsi "Kauno autobusų" vadovas.

Bendrovės vairuotojus labiausiai papiktino žinia, kad taip pat savivaldybės valdomos įmonės "Autrolis" darbuotojams atlyginimai ne tik nevėluoja, bet ir išmokami avansai.

M.Grigelis aiškina, kad tokia padėtis susidarė dėl to, kad bendrovės gauna ne vienodas pajamas iš tų pačių šaltinių. Parduodamas bilietus "Autrolis" gauna 60, o "Kauno autobusai" – 40 proc. pelno. Todėl autobusai labiau priklausomi nuo pajamų santykį išlyginančios savivaldybės, kuri šiemet gyventojų pajamų mokestį renka labai vargiai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų