Pereiti į pagrindinį turinį

Kauno kino studijos vadovas traukiasi iš posto

2013-03-05 10:10
Kauno kino studijos vadovas traukiasi iš posto
Kauno kino studijos vadovas traukiasi iš posto / Artūro Morozovo nuotr.

Kauno kino studijos direktorius Edvinas Bindokas grįžta į verslą. Ambicingų planų kinematografijoje neslėpęs nekilnojamojo turto specialistas pasiprašė atleidžiamas iš pareigų.

Mėnesio išeitinė

Savivaldybės administracijos direktorius Dainius Ratkelis patvirtino, kad E.Bindokas parašė pareiškimą, jog šalių susitarimu būtų atleistas iš pareigų. Jis taip pat prašo išmokėti vieno mėnesio išeitinę pašalpą.

„Jo atleidimui dar turi pritarti kino studijos dalininkai, o vėliau – ir miesto taryba. Klausiau, kokios priežastys lėmė tokį apsisprendimą, E. Bindokas minėjo, kad grįžta į verslą“, – sakė D.Ratkelis.

Kino studijos dalininkai yra režisierius Vytautas Balsys, pats E.Bindokas ir savivaldybė.

Laikinasis vadovas

Numatyta, kad laikinai kino studijos direktoriaus pareigas eis Darius Baltušis. Iki šiol jis dirbo vadybininku ne pelno siekiančioje organizacijoje Kauno filmų biure, kuri užsienio bendrovėms siūlydavo įvairias filmavimo vietas Kaune.

Įvairiais projektais besigirianti Kauno kino studija iki šiol Lietuvos ar užsienio šalių kino rinkos nesudrebino. D.Ratkelis, paklaustas, kaip vertina šios įstaigos darbą, sakė, kad ją turėtų vertinti miesto tarybos nariai. Jo teigimu, neseniai audito nustatyti pažeidimai studijoje jau ištaisyti.

Vicemeras – optimistas

„Direktorius traukiasi dėl kelių priežasčių. E.Bindokas nori grįžti į verslą. Be to, kultūros įstaigoms Kaune skiriamas per mažas finansavimas“, – sakė kino meną kuruojantis vicemeras Stanislovas Buškevičius.

„Asmeniškai laikinojo vadovo D.Baltušio nepažįstu, tačiau man pasakojo, kad jis puikus kino specialistas, mokslus baigęs Švedijoje. Gal tai bus į naudą, gal jam pavyks laimėti ir konkursą eiti nuolatinio direktoriaus pareigas. Visai kultūrai Kaune pinigų trūksta. Po kokių 5–8 metų gal ir galėsime skirti normalią sumą kinui, o šiemet gal per projektus gausime pinigų“, – svarstė S.Buškevičius.

Šiais metais Kauno kino studijai iš miesto biudžeto papildomų lėšų neskirta. Pernai jai atseikėta daugiausia iš visų savivaldybės kultūrinių įstaigų – 330 tūkst. litų.

Vicemero teigimu, pati kino studija tikrai neužsidaro, nes yra daug pradėtų projektų.

Pats nekomentavo

E.Bindokas savo pasitraukimo priežastis komentuoti atsisakė. Nekalbus jis buvo ir paklausus apie ateities planus.

Kino studijai jis vadovavo nuo pat jos įsteigimo 2011 m. birželį. Šaltinių teigimu, anksčiau E.Bindokas dirbo bendrovėse Kauno verslo rūmuose ir „Fugetė“. Šios įmonės užsiėmė nekilnojamojo turto verslu.

Šias bendroves sieja bendras asmuo – patyręs bankroto administratorius Gintaras Kviliūnas. Su juo siejamoms įmonėms („Kauno arka“, Kauno verslo rūmai, „Fugetė“) priklauso Kauno vaiduoklis „Respublika“ ir teritorija aplink jį.

Su laikinai direktoriaus pareigas einančiu D. Baltušiu susisiekti nepavyko.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų