Pereiti į pagrindinį turinį

K.Betingis pradėjo politikuoti?

2010-05-14 13:14
Stringa: byla dėl šiuo metu neveikiančio tualeto jau teisme, tačiau kada bus išnarpliota jo statybos istorija, nežinia.
Stringa: byla dėl šiuo metu neveikiančio tualeto jau teisme, tačiau kada bus išnarpliota jo statybos istorija, nežinia. / Tomo Raginos nuotr.

Normaliai dirbti nebegalinti savivaldybės Antikorupcijos komisija gavo pylos iš Kauno apygardos vyriausiojo prokuroro Kęstučio Betingio už tai, kad nesustabdė pinigų mokėjimo auksinį tualetą pastačiusiai bendrovei.

"Sunku pasakyti, kokia tokio rašto prasmė. Man sunku komentuoti, nes nesu prokuratūros darbuotojas ar teisininkas", – vyriausiojo prokuroro K.Betingio raštu stebėjosi Antikorupcijos komisijos pirmininkas Raimundas Kaminskas.

Jį dar labiau nustebino faktas, kad visiems tarybos nariams ir merui Andriui Kupčinskui prokuroro adresuotas raštas dėl valstybės tarnautojų veiksmų statant viešąjį tualetą kol kas nepasiekė politikų.

"Raštas gautas prieš tris dienas. Meras jau pavedė sudaryti darbo grupę rašte nurodytoms aplinkybėms ištirti, o aš jį gaunu visai kitais kanalais", – piktinosi R.Kaminskas.

K.Betingio pasirašytame rašte sakoma, kad R.Kaminskas galėjo užkirsti kelią nepagrįstam pinigų mokėjimui bendrovei "TK sprendimai" už auksiniu vadinamo tualeto prie Kauno pilies statybą, tačiau prokuratūrai informaciją pateikė per vėlai.

"Mes operatyvine veikla neužsiimame, negalime tirti, kas vyksta užkulisiuose. Komisija atlieka korupcijos prevencijos funkciją", – K.Betingiui atkirto R.Kaminskas.

Savivaldybės taryba ir meras pirmą kartą gavo tokį apygardos vyriausiojo prokuroro trijų puslapių raštą, kuriame pateikiama informacija apie ikiteisminį tyrimą aiškinantis garsiojo tualeto statybos aplinkybes.

Pasigilinus į pateiktą informaciją kyla abejonių dėl tokio rašto tikslingumo ir jame išdėstytų faktų. Savivaldybėje neoficialiai kalbama, kad daug kritikos sulaukęs ir atsistatydinti raginamas K.Betingis užsiima politikavimu, nes byla dėl tualeto jau perduota teismui.

Kol kas trylikai įtariamųjų tualeto byloje netaikomos jokios priemonės. Valdininkai dirba savivaldybėje, o K.Betingis ragina savivaldybę išanalizuoti pateiktą informaciją, įvertinti atitinkamų valstybės tarnautojų veiksmus, padaryti atitinkamas išvadas.

Čia prokuroras prieštarauja pats sau, nes pateikiamoje informacijoje greta valstybės tarnautojų mini dviejų politikų – R.Kaminsko ir mero pavaduotojo Rimanto Mikaičio pavardes.

Pastarasis statomas į vieną gretą su administracijos direktoriumi Vygantu Gudėnu. Politikui R.Mikaičiui ir administracijos vadovui V.Gudėnui metamas kaltinimas neorganizavus pavaldžių valdininkų tinkamos kontrolės.

"Stebina sąmoningai ar nesąmoningai suplaktos ir supainiotos atstovaujamosios ir vykdomosios valdžios kompetencijos. Aš kaip vicemeras neturiu pavaldžių valdininkų", – stebėjosi R.Mikaitis.

"Vienur esur vadinamas direktoriumi, kitur pavaduotoju. Pateikiama informacija apie posėdį, kur minima ir mano pavardė, bet aš jame nedalyvavau", – tikrovės neatitinkančiais faktais stebėjosi V.Gudėnas. Gali būti, kad prokuroro pasirašytame rašte remiamasi įvairių liudytojų parodymais, tačiau neaišku, ar jie pagrįsti dokumentais.

Plačiau skaitykite penktadienio „Kauno dienoje“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų