Pereiti į pagrindinį turinį

Kepėjai nepatinka marcipanų kvapas

2008-11-13 09:00
Kepėjai nepatinka marcipanų kvapas
Kepėjai nepatinka marcipanų kvapas / Ingos Juodytės nuotr. Meilė: kasdien daug konditerijos gaminių ruošianti M.Januškevič tikina, kad viską daro su didžiuliu malonumu.

Šviežių bandelių kepėja Marina Januškevič įsitikinusi, kad geriausias receptas – meilė darbui. Pasak moters, dirbant gerai nusiteikus virtuvėje galima pagaminti tikrų stebuklų.

Klientai kepėją pažįsta

Cinamono, obuolių, šokolado ir kitų skanėstų kvapai – M.Januškevič kasdienybė. Miltai, pienas ir kiaušiniai – taip pat. Dažnas vilnietis neįsivaizduoja dienos be šviežių jos kepamų bandelių.

"Jaučiasi, kad gamintos su meile, pažvelkite į kepėją", – pasiūlymą iš nuolatinės klientės išgirstame vos pravėrę Trakų gatvėje įsikūrusios kepyklos duris. Muzikė Liucija Libaitienė čia lankosi kasdien. Ji žino, kad M.Januškevič kepiniai – patys gardžiausi. Dažniausiai moteris perka bandelių prie sultinio, su kumpiu. Pirkėjos teigimu, jos yra labai sočios.

Kokie gaminiai skaniausi pačiai kepėjai? Kokių bandelių ar sausainių ji kasdien padaro daugiausia? M.Januškevič buvo atvira: ji ne itin mėgsta pačios darytus gaminius, mieliau renkasi tokius skanėstus kaip pienišką šokoladą. Tiesa, nepatinka jai marcipanų kvapas.

"Tokia jau esu nuo vaikystės, mane labiausiai džiugina kiti desertai", – juokėsi virėja. Tiesa, vieną savo kasdien kepamą gaminių – obuolinius sausainius – mėgsta ir valgo.

Vargina nebent triukšmas

Gardžių bandelių kepėja nepamena, kada buvo prastos nuotaikos. Ją džiugina draugiškas kolektyvas – kas dieną moterys daug prisijuokia, rytą pradeda nuo kavos puodelio.

"Reikia mylėti darbą, kitaip viskas išeitų ne taip gardžiai", – įsitikinusi M.Januškevič. Jos nevargina didelis darbo krūvis. Kiekvieną dieną kepyklėlėje iškepama 800 bandelių, apie 40 kg sausainių. Jai kartais nepatika tik dideli žmonių srautai ir triukšmas. Tačiau atsigauti ir pailsėti konditerininkei geriausiai padeda namuose laukianti šeima.

M.Januškevič pasakojo, kad gaminti ir kepti išmoko vaikystėje. Ji dar ir šiandien mena darbščios močiutės receptus.

"Pamenu, kaip viską stebėdavau, darydavau papuošimus, ruošdavau grybukus šventėms", – vaikystės prisiminimais dalijosi moteris. Panašiai ji elgiasi ir su savo dukterimi. Tačiau trylikametė Viktorija kur kas savarankiškesnė.

Vakare – dukters staigmenos

35 metų moteris gyvena Naujojoje Vilnioje. Čia ji turi ir nuosavą daržą, kuriame šiltuoju senonu dingsta didžioji dalis moters laisvalaikio.

Sutemus vilnietė ramiai leidžia laiką dukters draugijoje. Moteris pasakojo, kad jos trylikametė yra tikras džiaugsmas. Juolab kad dukra savarankiška – dažnai valgyti gaminasi pati. Tiesa, ji taip pat labai mėgsta ruošti staigmenas – visuomet mamą nustebina pačios gamintomis salotomis.

"Tai labai džiugina, ypač kai randu jų po darbo dienos", – kalbėjo M.Januškevič. Atsidėkodama savo atžalą moteris dažnai kviečia į koncertą ar pasižiūrėti gero filmo. Akivaizdu, kepėja lepina ne tik savo klientus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų