Pereiti į pagrindinį turinį

Kirpyklose eilės: ir jums, ir šunims

2008-12-17 09:00
Kirpyklose eilės: ir jums, ir šunims
Kirpyklose eilės: ir jums, ir šunims / "Shutterstock" nuotr. Populiaru: vilniečiai rūpinasi savo augintinių išvaizda: norėdami apkirpti užrašo juos į brangius salonus.

Šventės artyn – eilės kirpyklose ilgyn. Tačiau vilniečiai rūpinasi ne tik savo grožiu. Jiems svarbu, kad prieš šventes gerai atrodytų ir augintiniai.

Atsižvelgiant į šuns veislę, amžių ir pageidaujamą kirpimą, patrumpinti plaukus augintiniui salone paprastai atsieina nuo 50 litų. Tiesa, dažnai klientai pageidauja ir papildomos procedūros: išmaudyti gyvūną. Tuomet šunų šeimininkams gali tekti pakloti gerokai daugiau.

Gyvūnų kirpyklose kainos prilygsta prabangių grožio salonų. Panašumų yra ir daugiau. Norėdami užsirašyti į kirpyklą, turėsite kantriai skambinėti ir ieškoti, kur jus ar jūsų augintinį apkirptų artimiausiomis dienomis. Atsižvelgiant į saloną, savo eilės gali tekti laukti nuo kelių dienų iki mėnesio. Taigi kam pirmiau pasiseks užsirašyti: jums ar jūsų augintiniui?

Pirmas bandymas: gyvūnų kirpyklos.

Sostinėje yra trys specialios augintinių kirpyklos. Tiesa, šunis kerpa ir kai kuriose veterinarijos klinikose. Jose nesusidaro tokios ilgos eilės, tačiau atvykimo laiką reikės derinti prie kirpėjo darbo grafiko.

Pirmiausia skambinu į Gyvūnų kirpyklą. Iš atsiliepusios moters balso susidaro įspūdis, kad dažni skambučiai – kasdienybė. Kokia augintinio veislė, koks amžius, kaip norite kirpti – pirmi klausimai, kurių sulaukiu iš darbuotojos. Greitai sugalvoju veislę – Jorkšyro terjeras, tiesa, priduriu, kad jam jau metai, bet kerpamas bus pirmą kartą. Net nepajuntu, kaip moteris pertraukia mane ir greitakalbe tikina, kad toks atvejis – išskirtinis.

"Jokiu būdu nesiūlysiu jums jo maudyti, būtų per didelė įtampa, tik patrumpinsime plaukus ir tiek", – informuoja darbuotoja. Tiesa, nepamiršta pridurti, kad plaukai bus kerpami mašinėle. Paklausta apie kirpimo rūšis, šiek tiek sutrinku: tokiam klausimui nebuvau pasiruošusi. Pasvarsčiusi savo menamam terjerui išrenku paprasčiausią – klasikinį kirpimą. Moteris informuoja, kad procedūra truks apie pusantros valandos.

Viskas puiku, telieka paskutinis dalykas: susitarti dėl dienos.

"Oi, palaukite, pasiimsiu sąsiuvinį. Šią savaitę niekaip, beje, esate vilnietė?" – teiravosi Gyvūnų kirpyklos darbuotoja. Akivaizdu, kad į šį saloną plūsta ir kitų miestų gyventojai. Patikinusi, kad galiu bet kada užsukti, išgirstu siūlymą atvykti po savaitės. Šaunu. Ne tiek ir ilgai laukti.

"Pasakykite savo telefono numerį, jei kas keisis – informuosiu", – mandagiai paprašo moteris.

Skambinu į "Pet Style" ir Naminių gyvūnų kirpyklą. Vėl tie patys mandagūs klausimai apie augintinį. Skiriasi tik paslaugos kaina ir užrašymo laikas. Naminių gyvūnėlių kirpyklos darbuotoja tikina, kad tikslų laiką galės pasakyti tik po kelių valandų. Mat būna, kad klientai neatvyksta arba nukelia užsakymus patys.

"Tikriausiai taip nutinka dėl darbų, vieni pamiršta, kiti informuoja, pasitariam, kada atidėti tą šuns kirpimą. Pas kai kuriuos klientus vykstu į namus, tačiau dabar tai stengiuosi daryti kuo rečiau. Tai nėra labai patogu. Būna, kad šeimininkai palieka gyvūną prieš prasidedant spūstims, o pasiima joms pasibaigus", – apie darbo pobūdį pasakoja moteris. Taigi išklausius visus jos pasakojimus peršasi mintis: jei esate eilinis klientas – šunį apkirps už kelių savaičių, jei nuolatinis ar darbuotojos bičiulis – jūsų augintiniu pasirūpins gal net tą pačią dieną.

Antras bandymas: įprastos kirpyklos

Norėdama palyginti kainas ir laiką, renkuosi centre įsikūrusius grožio salonus. Tiesa, dar paskambinu ir vienam populiariausių Lietuvos kirpėjų Kęstui Rimdžiui. Jei nesate stilisto bičiuliai, apsilankymą pas jį šįmet pamirškite. Mandagiai ir konkrečiai stilistas informuoja: darbų tiek daug, kad laiko pastarosiomis savaitėmis tikrai nėra. Išgirdus tokį atsakymą telieka bandyti skambinti į kitus salonus.

Paskambinusi į "Toni & Guy" kirpyklą pažeriu pageidavimus: apsikirpti ir galbūt šiek tiek patamsinti plaukus. Išgirdęs mano norus, darbuotojas maloniai paklausia, kokio ilgio plaukai. Nuo to priklauso, kiek ilgai truks visos procedūros. Po visų aiškinimų ir patarimų išgirstu siūlymą atvykti po dviejų dienų. Paprasta, artėja savaitgalis, tad daili būsiu jau prieš didžiąsias šventes. Tiesa, visas paslaugų komplektas man atsieis apie 200 litų. Jei nuspręsčiau tik apsikirpti – 70 litų. Visiškai tiek pat, kiek kainuotų pagražinti mano augintinį.

Kitokia situacija paskambinus į "Stiliaus studiją". Malonaus balso darbuotoja praneša, kad šią savaitę manęs aptarnauti nėra kam. Mano pageidaujamos paslaugos užtruktų apie tris valandas, tad tiek laiko rastų nebent kitą savaitę. Ne bėda, pasitrumpinti plaukus ir taip pasiruošti šventėms iki Kalėdų pavyksta ir šiame sostinės salone. Viskas, ko reikia – paruošti nemažą pinigų sumą. Geros kokybės priemonės, patyrusių specialistų darbas čia kainuos apie 250 litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų