Klaipėdiečių svajose – čiuožykla

Klaipėdos politikai mieste pasigedo žiemos pramogų, – siūloma mieste įrengti atvirą čiuožyklą. Tokią, kaip Vilniuje. Manoma, kad ji būtų populiari tarp klaipėdiečių.

Kalba ne vienus metus

Idėja įrengti mieste čiuožyklą iškelta Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto posėdyje. Politikus sužavėjo Vilniaus pavyzdys. Sostinėje čiuožykla įrengta Rotušės aikštėje.

Vilniečiai joje gali kiekvieną dieną lėkti pačiūžomis. Nemokantiesiems siūloma išmokti čiuožti. Pačiūžų nuoma seansui čia kainuoja 5 litus. Atsinešusieji savo gali čiuožti už 3 litus.

"Skambinau į Vilnių pasidomėti čiuožykla. Ja rūpinasi viena viešoji įstaiga. Ledo išliejimas atsiėjo apie 5 tūkst. litų. Kitas išlaidas padengė surasti rėmėjai", – tvirtino tarybos narys Audrius Vaišvila.

Anot politiko, tokia ledo aikštelė galėtų atsirasti ir Klaipėdoje.
"Apie tai kalbama ne vienus metus, o reikėtų čiuožyklai įrengti skirti lėšų", – pabrėžė tarybos narys.

Koją kiša orai

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Michailovas tvirtino, kad čiuožyklos įrengimas – svarstytinas klausimas.

Pasak jo, įrengti čiuožyklą nėra paprasta, reikia įvertinti, kur tai būtų galima padaryti, kokias lėšas skirti. Reikėtų ir darbuotojų, kurie prižiūrėtų čiuožyklą.

"Pas mus vyraujantys orai nelabai tinkami natūraliam ledui: vieną dieną būna šalta, o kitą – atlydys. Čiuožyklos įrengimas nėra labai pigus malonumas. Reikia viską gerai apgalvoti. Čia juk būtų ne užšalusi bala, o dirbtinis ledas. Kyla daug klausimų", – svarstė pavaduotojas.

A.Michailovo nuomone, čiuožinėjimo paslauga klaipėdiečiams turėtų būtų teikiama už tam tikrą mokestį, kaip Vilniuje. Tačiau pavaduotojas pabrėžė, kad šis neturėtų būti didelis.

Greitai ištirpdavo

Trejus metus savo administruojamų gyvenamųjų namų rajonuose ledo išliejimu rūpindavosi įmonė "Mano būstas LT", kuriai priklauso šešios uostamiesčio namų valdos.

"Tai smagi iniciatyva. Gaila, kad natūralus ledas Klaipėdoje ilgai neišsilaiko. 2–3 dienas pabūdavo čiuožyklos, o tada ištirpdavo. Pernai, atrodo, savaitę gyventojai galėjo slidinėti. O dirbtinio ledo įrengimas brangiai atsieina", – tvirtino įmonės "Mano būstas LT" Klaipėdos regiono vadovas Mindaugas Genys.

Pasak vadovo, kol čiuožyklos būdavo, gyventojų susidomėjimo sulaukdavo didelio. Ypač vaikų.

M.Genio teigimu, ir dabar yra viskas paruošta čiuožyklai išlieti gyvenamųjų namų kvartaluose, tačiau stebima, kokios orų prognozės.

"Nežinome, ar verta lieti čiuožyklas, – orai Klaipėdoje labai permainingi. Dabar yra 7–8 laipsniai šalčio, o ryt galima sulaukti atodrėkio, ir viskas ištirps. Vilniuje natūralus ledas laikosi geriau", – tvirtino vadovas.

Idėja nėra nauja

M.Genys akcentavo, kad išlieti čiuožyklą nėra paprasta. Vien bortelių, kurie apsaugo, kad neišbėgtų vanduo, įrengimas trunka dvi dienas.

Nėra paprasta išlieti ir ledą. Tai daroma sluoksniais – išpilamas vanduo, tada laukiama, kol sustings, ir pilamas kitas vandens sluoksnis. Viskas trunka apie keturias dienas.

Prieš dešimtmetį dirbtinio ledo čiuožykla buvo išlieta Teatro aikštėje.

"Prisimenu ją. Ten visada būdavo žmonių. Teatro aikštėje buvo atsiradę gyvasties. Dabar ji tuščia. Gaila, kad buvo atsisakyta tokios idėjos", – teigė M.Genys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Klaipėdiečių svajose-----algu ir pensiju didinimas!

x

x portretas
tikrai reikiavandens parko

Shvazas

Shvazas portretas
Ne ciuoziklos reikia Klaipedai, o baseino, vandens pramogu parko!!!!!!! Klaipedos valdzia miega!!!!!!! Norint vandens pramogu parko , reikia vaziuoti i Vilniu ar i Druskininkus .... Kuo klaipedieciai nusikalto????Blevizgauja apie ciuoziklas !!!!!
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių