Pereiti į pagrindinį turinį

Kodėl pagelto R.Meilutytės liepa?

2012-08-21 23:59

Olimpinės čempionės Rūtos Meilutytės garbei skirtoje granito plokštėje jau ištaisyta rašybos klaida. Dabar Laisvės alėjos praeiviai nerimauja, ar nenudžius mažiau nei prieš savaitę pasodinta liepaitė.

Praėjusį antradienį R.Meilutytė šalia Vytauto Didžiojo paminklo pasodino liepaitę. Prie jos į grindinį buvo įmontuota plokštė su užrašu lietuvių ir anglų kalbomis, kad medelis pasodintas iš Kauno kilusios plaukikės garbei. Netrukus pastebėta, kad angliškas žodis "olympic" parašytas klaidingai – su trumpąja "i".

Dabar klaidos nebeliko, nes plokštė buvo pakeista. Kauno miesto savivaldybės Kultūros paveldo skyriaus vedėjo pavaduotojas Zenonas Girčys sakė, kad nauja plokštė Laisvės alėjos grindinyje atgulė jau penktadienį.

"Pirmoji plokštė buvo laikina, kadangi ją reikėjo atidengti labai greitai. Klaida greičiausiai įsivėlė per skubėjimą", – pirmadienį miglotai teisinosi Z.Girčys.

Praėjusią savaitę jis teigė, kad pirmoji plokštė kainavo pustrečio tūkstančio litų, o naujoji nekainuos nė cento. Vakar valdininkas kalbėjo jau kitaip. "Ir laikinoji granito plokštė, ir dabartinė iš viso atsiėjo apie 2,5 tūkst. litų", – dėstė Z.Girčys.

Kauniečiai susirūpino ir dėl medelio, kuris pagelto per kelias dienas. Jaunosios sportininkės garbei pasodinta liepa gerokai skiriasi nuo tų, kurios auga šalia – žaliuojančių medžių kaimynystėje spalvą pakeitusi liepa jau meta lapus.

"Tai ankstyvoji liepa. Kadangi augalus geriausia sodinti pavasarį, šis laikas buvo ne pats tinkamiausias, todėl medelis sužaliuos tik po žiemos", – ramino Kauno miesto savivaldybės Aplinkos skyriaus vedėja Radeta Savickienė.

Ji tikino, kad sodinant medelio šaknys nebuvo pažeistos ir jis kitąmet atsigaus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų