Komunalininkai pabudo ir paprašė milijono

"Čia jus mėnulis paveikė ar dar kas nors?" – taip Kauno meras sureagavo į komunalininkų sumanymą keisti A.Juozapavičiaus prospekto rekonstrukcijos projektą ir prašymą skirti apie 1 mln. litų.

Tikslios kainos nežino

Kelerius metus žadėtos A.Juozapavičiaus prospekto rekonstrukcijos darbų pradžia gali nusikelti neribotam laikui, nes Komunalinio ūkio skyriaus vedėjas Valius Knokneris prašo skelbti naują konkursą ir rengti naują rekonstrukcijos techninį projektą. Savo pasiūlymą jis vakar pristatė miesto tarybos kolegijai.

"Projekte numatyta, kad prospektas bus 12 metrų pločio, o turėtų būti 14 metrų pločio", – pagrindinę priežastį įvardijo Komunalinio ūkio skyriaus vedėjas. Anot jo, naujai rengiamą projektą reikės derinti su troleibusų linija, gatvės apšvietimo ir šviesoforų įrengimo planais.

Valdininkas negalėjo paaiškinti, kodėl to nepadaryta, kai prieš kelerius metus buvo rengiamas rekonstrukcijos techninis projektas.

V.Knokneris nežino, kiek tiksliai kainuos parengti naują projektą, tačiau prašo numatyti apie 1 mln. litų. Ši suma nustebino kolegijos narius. "Ar įvertinote dabartines darbų kainas? Šiemet viskas keletą kartų pigiau nei pernai", – pastebėjo Ona Rudgalvienė.

Naujam projektui parengti prašoma suma nėra numatyta praėjusią savaitę patvirtintame 2009 m. miesto biudžete. Komunalinio skyriaus vedėjas tikina, kad lėšų bus galima gauti iš Kelių priežiūros programos. "Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos ragina tokius projektus rengti", – gynėsi V.Knokneris.

Paveikė mėnulio fazė?

2003 m. A.Juozapavičiaus prospekto rekonstrukcijos techninį projektą parengė konkursą laimėjusi įmonė "Patvanka". Už projektą, kuris gali atgulti stalčiuje, sumokėta 300 tūkst. litų. V.Knoknerio teigimu, ši įmonė nesutinka koreguoti projekto, todėl būtina skelbti naują konkursą.

Kauno politikams pasidomėjus, kas nusprendė platinti prospektą, vedėjas aiškino, kad sprendimą priėmė jo vadovaujama komisija. "Gal ne iš tos kompetencijos specialistų sudaryta komisija", – puolė teisintis V.Knokneris.

Siūlymas papiktino miesto merą Andrių Kupčinską. "Atsibudau ryte ir sugalvojau, kad neužteks 12 metrų, ir dar milijono prašau. Tai, ką siūlote, atrodo kaip iš lemputės. Čia jus mėnulis paveikė ar dar kas nors?" – pratrūko meras.

Pastaruoju metu miesto vadovas mėgdavo girti komunalininkus. A.Kupčinskas dažnai pabrėžia, kad Miesto ūkio departamento ir Komunalinio ūkio skyriaus darbas ženkliai pagerėjo atėjus naujiems vadovams. Departamentui vadovauja Marijampolės tarybos narys konservatorius Jonas Žališkevičius.

Spręs speciali darbo grupė

"Norisi panaudoti populiariausiu išrinktą ištiktuką (pyst – aut. past.). Varote į neviltį su tokiu neplaningu darbu", – negailėjo priekaištų komunalininkų vadui ir vicemeras Rimantas Mikaitis. Jis abejoja, ar V.Knoknerio vadovaujama komisija gali priimti tokius sprendimus, kuriems paskui prašo politikų pritarimo. "Akivaizdu, kad dirbama aplaidžiai, chaotiškai ir neatsakingai. Daug klaustukų, situacija skandalinga", – užsiminė vicemeras.

Administracijos direktoriaus pavaduotojas Romaldas Rabačius priminė, kaip prospekto rekonstrukcijos projektas buvo svarstomas su miesto visuomene ir Šančių bendruomenės atstovais. "Gyventojai per didinamąjį stiklą žiūrėjo į šitą reikalą. Įtikinome žmones, kad gatvė nebus platinama ir nepalies jų interesų. Juk namai stovi visai šalia gatvės. Abejoju, ar mes einame tinkamu keliu", – sakė R.Rabačius.

Kolegijos nariai pavedė administracijai sudaryti darbo grupę iš administracijos vadovų ir Miesto ūkio ir energetikos komiteto narių. Ši grupė per savaitę turės įvertinti esamą A.Juozapavičiaus prospekto rekonstrukcijos techninį projektą ir pateikti išvadas, ar jį galima koreguoti, ar rengti naują.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Butelio draugas

Butelio draugas portretas
Knokneris tai baltas zydas! Juozapaviciaus pr. ir salia daug privaciu valdu,o ten reikia kiemus isasvaltuoti.Jis siuose darbuose specas,todel ir sk.ved. paskirtas!

K

K portretas
Tą milijoną reikia imti įš Knoknerio skyriui skirtų finansų. Tada bus teisinga.

Saulius1

Saulius1 portretas
Kaigi taigi, Kaune - nieko naujo: Kaunas juk SPECIALIZUOJASI pinigų plovimu per begalinius 'projektavimus' !!! (vien Sporto arenos NEpastatymas KIEK jau Miestui kainavo???) Taip ir čia - kas gali paneigt, kad tai kas yra, yra ne projektas, o tik nevykęs popierius, pagal kurį NIEKO daryt negalima! (ir TIK dėl to BŪTINAS naujas projektas, TIK, matyt, dėl to jo ir koreguot 'kūrėjai' nesugeba). Nors... aišku, kad jei rekonstruot, tai ir platint - siaura ta gatvelė. Bet KOKIOS 'galvos' anksčiau tą 'projektą' ruošė?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių