Pereiti į pagrindinį turinį

Kontrolierių informatoriai – keleiviai

2009-03-21 09:00
Kontrolierių informatoriai – keleiviai
Kontrolierių informatoriai – keleiviai / Tomo Raginos nuotr. Stabdo: maršrutinius taksi automobilius tikrinantys kontrolieriai pažeidėjų randa kasdien.

Kasdien zuikiai gaudomi ne tik autobusuose ir troleibusuose, bet ir maršrutiniuose taksi automobiliuose. Juose dažniau baudžiami ne keleiviai, o vairuotojai.

Kauno autobusuose ir troleibusuose pažeidimų ieško privati bendrovė, o maršrutinius ir lengvuosius taksi automobilius krečia savivaldybės Transporto skyriaus darbuotojai.

Dažniausiai jie dirba vieni, tačiau kartais pasitelkia policiją, taksometrus tikrinančią Lietuvos meteorologijos tarnybą, išmetamų dujų kiekį matuojančius aplinkosaugininkus arba Valstybinės mokesčių inspekcijos darbuotojus.

Kontrolieriai pažeidimų randa kasdien. Dažniausiai nesilaikoma maršrutų grafiko, sučiumpama keleivių be bilietų.

Neretai nustatoma, kad keleivis bilieto neturėjo, nes jo nedavė vairuotojas. Pastarajam už tokį pažeidimą gali grėsti bauda iki 500 litų. Jeigu nesąžiningas vairuotojas pagaunamas, tikrinant kartu su mokesčių inspektoriais, jie jam gali užkrauti keleriopai didesnę baudą.

Pasak Transporto skyriaus vedėjo Pauliaus Kero, pagrindiniai kontrolierių informatoriai – keleiviai. Nepatenkinti maršrutinių taksi klientai neretai paskambina ir praneša apie pažeidimus. Į pranešimus atsižvelgiama ir sudaromi patikrinimų grafikai.

"Atsižvelgdami į žmonių nusiskundimus, skiriame papildomai dėmesio tam tikriems maršrutams ar atkreipiame dėmesį į konkretų automobilį ir vairuotoją", – pasakojo P.Keras.

Kontrolieriai pasakojo, kad jų darbas nepavojingas, tačiau konfliktų pasitaiko. Dažniausiai su pažeidimus padariusiais vairuotojais.

Ilgai būti vienoje vietoje kontrolieriams nerekomenduojama. Maršrutiniuose taksi automobiliuose įrengtos radijo stotelės, todėl apie tai, kur kontrolieriai, netrukus sužino visi vairuotojai.

Paprastai kontrolieriai dirba iki vėlumos, tačiau sutemus vis didesnį dėmesį skiria lengviesiems taksi automobiliams. Transporto skyrius turi žinių, kad pastaruoju laiku į gatves neretai išrieda nelegaliai dirbantys taksi.

Praėjusiais metais Transporto skyriaus kontrolės specialistai per mėnesį vidutiniškai patikrindavo daugiau nei po tūkstantį maršrutinių ir lengvųjų taksi automobilių.


Skaičiai

218

Tiek pernai nustatyta pažeidimų.

37195 Lt

Tiek skirta baudų

Šaltinis: Kauno transporto skyrius

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų