Pereiti į pagrindinį turinį

Kova dėl adreso internete nesibaigia

2009-02-03 09:00
Kova dėl adreso internete nesibaigia
Kova dėl adreso internete nesibaigia / Gedimino Bartuškos nuotr. Pavargo: R.Bernotavičius tikėjosi, kad vakar vykęs teismo posėdis bus paskutinis. Tačiau sprendimas dar kartą atidėtas.

Diskusijų portalą rajono bendruomenei sukūręs gyventojas negali ištrūkti iš teismų karuselės. Dėl ramybės jis sutiktų atiduoti interneto adresą bendrovei "Hanner", tačiau jai to nepakanka.

Maždaug prieš metus Ričardas Bernotavičius internete sukūrė diskusijų portalą www.bajorukalvos.lt. Jame savo rūpesčiais dalydavosi Bajorų kalvų gyventojai, aptardavo ir statybos projektą vykdžiusios bendrovės tokiu pačiu pavadinimu darbo trūkumus.

Praėjus porai savaičių nuo portalo starto, jo įkūrėjas sulaukė skambučio iš bendrovės "Hanner", turinčios antrinę bendrovę "Bajorų kalvos", ir prašymo perduoti jai portalą. Kai R.Bernotavičius nesutiko, bendrovė "Bajorų kalvos" padavė jį į teismą. Paprastai interneto adresas priklauso tam, kas jį registruoja pirmas, tačiau statybų bendrovė tikina, kad šis adresas gali priklausyti tik jai, o dėl forumo dalyvių diskusijų apie butų kokybę ji patiria neturtinę žalą.

Iš pradžių R.Bernotavičius buvo pasiryžęs ginti savo teisybę teismuose. Tačiau praėjus metams nuolatinio vaikščiojimo po teismus jo kantrybė išseko. Jis sutinka taikytis, perleisti interneto adresą minėtai bendrovei ir norėtų, kad abi besibylinėjančios šalys atlygintų savo teismo išlaidas.

Tačiau bendrovei "Bajorų kalvos" to negana. Ji prašo teismo, kad portalo kūrėjas atlygintų bendrovei 30 tūkst. litų neturtinę žalą. "Dabar mano tikslas – susitaikyti be neturtinės žalos atlyginimo. Suprantu, kad toliau kovoti jėgos pernelyg nelygios", – po teismo posėdžio apgailestavo R.Bernotavičius.

Galutinio sprendimo teismas priimti negalėjo, nes pasikeitė bendrovės "Bajorų kalvos" atstovė, ji negalėjo užtikrinti, ar įmonė sutiktų su R.Bernotavičiaus siūlymu taikytis neatlyginant neturtinės žalos. Kitas teismo posėdis numatytas po dviejų savaičių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų