Pereiti į pagrindinį turinį

Krepšinio klubas liks be miesto paramos?

2008-09-23 09:00

Kauno miesto vadovai perspėjo krepšinio klubą "BC Kaunas", kad jis gali netekti savivaldybės skirtų pusės milijono litų, nes esą savavališkai pakeitė komandos pavadinimą.

Kauno miesto vicemeras Stanislovas Buškevičius nustebo sužinojęs, kad "Kauno" komanda tapo "Kaunas Triobet".

"Praėjusią savaitę įvyko šios komandos pristatymas. Nei prieš tai, nei per patį pristatymą nežinojau, kad komanda  turi kitą pavadinimą. Tai nesuvokiama", – stebėjosi S.Buškevičius.

Jį dar labiau supykdė, kad lažybų bendrovės "Triobet" veikla yra sukėlusi įtarimų dėl teisėtumo, įmonė kaltinama, kad nemoka mokesčių.

Kauno meras Andrius Kupčinskas vakar pareiškė, kad "Kauno" komanda gali likti be miesto paramos. "Miesto tarybos sprendime aiškiai pasakyta, kad pusė milijono bus skirta "Kaunui". Stebina ir tai, kad į klubo valdybą nebuvo pasiūlyta įtraukti savivaldybės atstovo, tačiau joje yra Seimo narys", – stebėjosi A.Kupčinskas. Meras su klubo atstovais apie šią situaciją dar nekalbėjo. Krepšinio klubo valdyboje yra Darbo partijai atstovaujantis parlamentaras Saulius Girdauskas.

Klubo vadovas Paulius Motiejūnas kaunodiena.lt teigė negirdėjęs apie savivaldybės ketinimus atimti žadėtą paramą.

"Pirmą kartą apie tai girdžiu. Reikės kalbėtis apie tai su savivaldybės atstovais. Klubas savo veiklos nepakeitė, komanda žais Kaune, joje bus surinkti perspektyviausi krepšininkai", – sakė P.Motiejūnas.

Jis aiškino, kad žodžio "Triobet" atsiradimas komandos pavadinime nesusijęs su azartiniais žaidimais. "Mieste yra "Kauno" futbolo komanda. Nenorėjome, kad mus painiotų su ja, todėl pridėjome dar vieną žodį. "Triobet" valdybos nariams atrodė priimtinas žodis. Suprantu, kad kai kuriems viskas gali atrodyti kitaip", – svarstė P.Motiejūnas.

Tik prieš kelias savaites buvo kilęs triukšmas dėl miesto paramos "Žalgirio" klubui. Galiausiai miesto savivaldybė pažadėjo trejus metus šiais komandai skirti po 5 mln. litų. Tam, kad komanda gautų šiuos pinigus, bus reikalingas dar vienas tarybos sprendimas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų