Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvos rinkoje – nauji gėrimai

2009-03-07 09:00
Lietuvos rinkoje – nauji gėrimai
Lietuvos rinkoje – nauji gėrimai / Mindaugo Ažušilio nuotr. Susidomėjo: norinčių paragauti naujų kokteilių susirinko pilnas "Shooters" baras, eilėje teko pastovėti net ir visuomenėje gerai žinomiems žmonėms.

Mėgstantiems maišyti alkoholinius kokteilius – geros naujienos. Lietuvoje jau galima įsigyti gėrimų "Plantation Rum" ir "Citadelle Gin", daugelio populiarių kokteilių sudedamųjų dalių.

Šių gėrimų pristatymo proga bare "Shooters" buvo surengtas kokteilių vakaras, kurio svečiai galėjo pamatyti, kaip maišomi kokteiliai ir, žinoma, jų paragauti. Ne vienas vakaro dalyvis namo grįžo su lauktuvėmis – prizais už atsakymus į klausimus apie įvairius alkoholinius gėrimus. Į renginį atvykusi "Plantation Rum" ir "Citadelle Gin" gėrimų atstovė Anais Breham negalėjo atsistebėti, kad nėra tokio klausimo, į kurį lietuviai nežinotų atsakymo.

"Plantation Rum" kolekciją sudaro aštuonios skirtingos romo rūšys, atspindinčios Karibų salų tradicijas. Romas – stiprus alkoholinis gėrimas, gaminamas iš cukranendrių spirito, atsiradęs XVII a. Pietų Amerikoje, Karibų salose.

"Plantation Rum" gaminamas laikantis tradicijų. Jamaika, Barbadosas, Venesuela, Trinidadas, Nikaragva, Gajana, Panama, Granada – tai šalys, kuriose netoli cukraus plantacijų yra įsikūrusios mažos spirito varyklos, gaminančios ir karštoje saulėje lėtai brandinančios romą.

Džinas "Citadelle Gin" – autentiškas prancūziškas gėrimas, į kurio sudėtį įeina net 19 skirtingų žolelių, kurių kiekviena atvežama iš tam tikros šalies. Šiam džinui gaminti naudojami tik natūralūs produktai, jis išsiskiria ypatingu citrusinių vaisių ir kadagio uogų aromatų deriniu. Gėrimas gana stiprus – 44 proc., todėl dažnai naudojamas įvairiems kokteiliams ruošti.


Receptai


"Trinidadas"

1,5 dalis "Trinidad Plantation" romo,

3, 4 braškės,

0,5 išspaustos žaliosios citrinos,

1 dalis cukraus sirupo,

grūstas ledas.

Supilkite visas sudedamąsias dalis į stiklinę ir pridėkite grūsto ledo. Stiklinę papuoškite žaliosios citrinos skiltele.


"Mėtų aistra"

2 dalys "Nicaragua Plantation" romo,

1 dalis cukraus sirupo,

0,5 išspaustos žaliosios citrinos,

12–14 mėtų lapelių,

šlakelis "Sprite".

Suplakite sudedamąsias dalis ir supilkite į aukštą taurę. Papuoškite keliais mėtos lapeliais.


"Imbierinis Citadelle Mojito"

1,5 dalis "Citadelle" džino,

0,75 dalis šviežių žaliųjų citrinų sulčių,

1 dalis cukraus sirupo,

sodos vanduo,

šviežios mėtos lapeliai, obuolio ir imbiero griežinėlis.

Supilkite pirmas tris sudedamąsias dalis į aukštą taurę su ledu, tuomet įpilkite sodos vandens ir įdėkite mėtos lapelius, obuolio ir imbiero griežinėlius.


"55 street special"

1,5 dalies "Citadelle Gin",

0,75 dalies persikų likerio,

0,5 dalies pasiflorų vaisių sulčių,

0,5 dalies šviežių apelsinų sulčių,

šlakelis persikų trauktinės,

šlakelis grenadino.

Sudėtines kokteilio dalis su ledu gerai sumaišykite ir perfiltravę supilkite į atvėsintą taurę.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų