Pereiti į pagrindinį turinį

Meras nemato problemų dėl gėjų

2009-05-21 09:00
DMN inf.

Meras Vilius Navickas teigė nematantis kliūčių rengti sostinėje Baltijos šalių gėjų paradą. Jį 2010-aisiais eilės tvarka Vilniuje turėtų organizuoti Lietuvos seksualinės mažumos.

Anot Latvijos spaudos, šios šalies seksualinių mažumų organizacijos mano, kad Vilniaus vadovai kitąmet neleis, kad paradas vyktų Lietuvoje. Tačiau sostinės meras antradienį paneigė, jog savivaldybė iš anksto nusistačiusi leidimo neišduoti.

"Kol kas nieko negirdėjau apie tai, bet mes niekada nesakėme, kad tikrai neduosime. Nematau tam superypatingų problemų, visus gautus prašymus svarstysime", – teigė V.Navickas.

Anksčiau jis yra sakęs, kad leistų minėtoms mažumoms žygiuoti Savanorių prospektu, tačiau netoleruotų jų demonstracijos sostinės centre.

Lietuvos gėjų lygos pirmininkas Vladimiras Simonka vakar dar negalėjo pasakyti, kuriose konkrečiose sostinės vietose numatoma 2010-ųjų gegužę vyksianti akcija ir kaip ji turėtų atrodyti.

Jo teigimu, į Lietuvoje vyksiantį paradą "Baltic Pride" ketina atvykti ne tik svečių iš Latvijos, Estijos, bet ir iš Lenkijos, organizacijos "Amnesty International" atstovai, taip pat Olandijos parlamentarų ir kitų. Pasak Gėjų lygos pirmininko, negali būti spėlionių, kad akcija neįvyks.

"Vilniaus valdžia turės atsakyti sau į klausimą, ar žmogaus teisės – visiems, ar tik tiems privilegijuotiems piliečiams. Į šį klausimą teks anksčiau ar vėliau atsakyti, o 2010-ieji bus proga į šitą spėliojimą susikoncentruoti galbūt ir naujajai prezidentei. Negali būti jokių spėliojimų, kad galbūt nevyks. Lietuva įsipareigojo laikytis Žmogaus teisių konvencijos ir ji turės vienaip arba kitaip surasti galimybę, kad šitas renginys vyktų", – pareiškė V.Simonka.

Jis sakė sulaukęs Vakarų valstybių ambasadorių pažadų paremti numatomą paradą.

V.Simonkos tvirtinimu, jei atsakymas išduoti leidimą paradui būtų argumentuojamas didelėmis išlaidomis saugumui užtikrinti, tai parodytų, "kiek Lietuvai kainuoja homofobija".

Seksualinių mažumų paradas praėjusį šeštadienį vyko Rygoje. Į jį susirinko 300–400 žmonių iš visų Baltijos valstybių ir kitų Europos šalių.

Pernai rugpjūtį tuometis Vilniaus meras Juozas Imbrasas neleido Vilniuje stovėti Europos Komisijos vilkikui "Už įvairovę. Prieš diskriminavimą".

BNS inf.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų