Ministerijos karavanas pajudėjo į Kauną

Žadėtas su Žemės ūkio ministerijos (ŽŪM) programomis dirbančių žmonių perkėlimas iš Vilniaus į Kauną jau prasidėjo. Ministerijos laukia dar didesnės permainos.

Nuo 2007 m. pabaigos Lietuvos žemės ūkio universiteto teritorijoje dirbo trys ŽŪM Bendradarbiavimo su socialiniais partneriais skyriaus darbuotojai bei dar keli ministerijos specialistai.

Nuo pirmadienio prie jų prisijungs ką tik įdarbintas kaimo plėtros tinklo koordinatorius, o balandžio pradžioje, iškart po parodos "Ką pasėsi… 2009", programos "Leader" grupės dalis.

Vakar Kaune apsilankiusi grupės vadovė Jūratė Spruntulienė greičiausiai yra viena tų, kurie kasdien į Kauną važinės iš Vilniaus. Moteris sakė, to patvirtinti kol kas negalinti. Iš Vilniaus perkeliamų darbuotojų sąrašas gali paaiškėti pirmadienį. J.Spruntulienė sakė, kad dėl galimo perkėlimo nesijaudina.

"Kol kas pirštu į mane niekas nedūrė, įsakymo nėra. Bet jei reikės važiuoti, važiuosiu, tragedijos nematau, bet dėl kitų kalbėti negaliu. Reiktų kiekvieno asmeniškai paklausti", – nusišypsojo J.Spruntulienė.

Žemės ūkio ministras Kazimieras Starkevičius sako, kad kito mėnesio pradžioje Kaune pradės dirbti beveik dešimt ministerijos darbuotojų iš Vilniaus.

Daugiau ŽUM padalinių perkelti į Kauną kol kas neplanuojama. Apie tai bus kalbama tik po atlikto audito.

"Kraustymąsi apsunkina sunkmetis, bet mes dar turime ketverius metus. Tai ne pirmaeilis klausimas. Dabar svarbiausia optimizuoti ministerijos valdymo struktūrą", – kalbėjo ministras.

K.Starkevičius tikisi, kad naujas ministerijos struktūros valdymo modelis bus parengtas per gerą mėnesį. Jam pritarus, iš darbo gali būti atleista daug tarnautojų. Šiuo metu ministerijos administracijoje jau panaikinti septyni etatai, o atleidimų lapeliai įteikti šešiems ministerijos sekretoriams.


Šiame straipsnyje: ŽŪMkaunasžūm kaune

NAUJAUSI KOMENTARAI

babulka

babulka portretas
Konservai jau yra numatę sukišt kauniečių konservatorių chebrą į šitą ministerija. Teguil vilnieičęiai labai jau nededa didelių vilčių važinėt į Kauną į darbą.

kn

kn portretas
reikia vykdyt regionine politika -negalima visko sukist i vilniu,juk sostine ir taip geriau finansuojama/nenores vilnieciai dirbt tokio lygio specu bet ir geresniu kaune pilna/

kl

kl portretas
labai protingas sprendimas,taip ir turi buti.zuvies departamenta i klaipeda ,sostinej ir taip per daug ministeriju
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių