Ministro patarėjas „iš idėjos“

Vilniaus miesto tarybos narys konservatorius Vidas Urbonavičius ėmėsi neatlygintinos veiklos: nuo šios savaitės jis dirba Ūkio ministro Dainiaus Kreivio patarėju teisės klausimais.

– Kodėl ėmėtės šių pareigų: teikti pasiūlymus ministrui teisės klausimais?

– Man ministras pats pasiūlė bendradarbiauti. Kodėl man pasiūlė – čia reikėtų paties ministro klausti. Mes esame partijos kolegos. Dalyvavome kartu savivaldos rinkimuose. Savivalda labai glaudžiai siejasi su teise. Kiekvienuose rinkimuose sudaromos krūvos sutarčių, sprendžiami agitacijos klausimai, kuriuose teisiniai aspektai užima ne paskutinę vietą. Manau, kad D.Kreivys turėjo galimybę įvertinti mano kompetenciją.

Turiu patirties šioje veikloje. Aš aplinkos ministerijoje dirbau trejus metus, o teisinio darbo stažas siekia šešerius metus.

– Kokius konkrečius pasiūlymus jau pateikėte ministrui?

– Yra tam tikri pasiūlymai, bet jie ne vieši. Aš jų komentuoti negaliu. Tai susiję su ES parama, Lietuvos ekonominių interesų atstovavimu, konkrečiau, eksportu. Aš patarinėju teisinio reglamento klausimais, kaip išleisti teisės aktus, kad jie būtų tvarkingi. Neteikiu pasiūlymų, kaip geriau organizuoti eksportą. Tai viceministrų, kitų patarėjų darbas.

– Kodėl nusprendėte dirbti neatlygintinai?

– Šiuo metu krizinė situacija Lietuvoje. Reikia taupyti biudžeto lėšas. Manęs neįpareigoja jokios sutartys, tačiau darbas užima gana daug laiko. Tam skiriu pusę dienos, kartais daugiau. Ūkio ministerijos reguliuojama sritis nemenka. Asmeniniam gyvenimui kol kas laiko nelieka, bet džiaugiuosi, kad artimi žmonės tuo dar nesiskundžia.

– Tačiau ir be patarėjo darbo jūs turite daugybę kitų įsipareigojimų. Dėstote Mykolo Romerio universitete, esate miesto tarybos narys, kelių savivaldybės komitetų narys ir Tėvynės sąjungos vykdomojo sekretoriaus patarėjas teisės klausimais. Ar sugebate suderinti visas veiklas?

– Kol kas suderinu. Jeigu ateityje kils problemų, kai kurių veiklų atsisakysiu. Be to, nežinau, ar ilgai teks dirbti ministro patarėju. Labai sunku prognozuoti. Man asmeniškai būtų įdomu bendradarbiauti visą ministro kadenciją, tačiau tai priklauso nuo politinės situacijos.

Galiausiai Ūkio ministerija yra dalijama. Nežinia, kaip viskas klostysis paskui. Tačiau dėl to galvos nesuku. Yra svarbesnių reikalų, pavyzdžiui, ekonomikos plėtros planas.

– Ar tai vienintelė veikla, už kurią negaunate atlygio?

– Visi savivaldos reikalai tvarkomi iš idėjos. Kokia iš to reali nauda? Manau, kad jeigu plėtočiau verslą vietoj darbo savivaldybėje, bent jau užsidirbčiau. O dabar į savivaldą daugiau investuoju, negu iš jos gaunu. Bent jau kol dirbu opozicijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ĮDOMUUUU

ĮDOMUUUU portretas
ĮDOMUUUU

bedarbis

bedarbis portretas
nejaugi nerandame dirbančių ir neskandalingų asmenų

AS

AS portretas
ar cia tas zmogus, kuris Lementauskui kompromata padejo ?
VISI KOMENTARAI 3

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių