Pereiti į pagrindinį turinį

Mokyklos stadioną mainys į regbio?

2012-06-26 05:00
Mokyklos stadioną mainys į regbio?
Mokyklos stadioną mainys į regbio? / Artūro Morozovo nuotr.

Vilniaus miesto savivaldybės tarybos sprendimas lems, ar stadionas Gelvonų gatvėje bus išnuomotas „Vilniaus regbio akademijai“. Aplinkiniai gyventojai prieš tokius planus stoja mūru.

Treniruotųsi vakarais

Pateikimo stadijos projekte numatoma, kad regbio treniruotės šiame stadione vyktų nuo 16 val. darbo ir išeiginėmis dienomis.

25 metams planuojamas išnuomoti stadionas dabar yra ne tik šalia esančios Radvilų gimnazijos moksleivių treniruočių vieta.

Universalus stadionas – mėgstama aplinkinių namų gyventojų pasivaikščiojimų vieta, į jį laiko gryname ore praleisti vežimėliais atvažiuoja neįgalieji.

Baiminasi triukšmo ir taršos

„Vilniaus regbio akademija“ nuomos ne konkurso būdu įsipareigotų į stadioną investuoti ne mažiau kaip 1,172 mln., tačiau numatoma nuomos kaina – vienas litas per mėnesį.

„Regbis – ne šachmatai. Stadioną įrengti iš esmės sunaikinant mokyklos stadioną, tik 20 metrų nuo daugiaaukščių ir Ozo papėdėje yra neleistina ekologiniu, triukšmo, viešosios tvarkos, moksleivių fizinio lavinimo atžvilgiu, tai apskritai pažeidžia viešąjį interesą ir gyventojų teises“, – sakė Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys Gediminas Rudžionis.

Jo teigimu, gyventojų nuomonės nebuvo klausiama, o sužinoję apie planuojamus pokyčius jie labai sunerimo. Pasipiktinęs gyventojų nuomonės nepaisymu, G.Rudžionis pats inicijavo parašų prieš stadiono išnuomojimą rinkimą. Tarybos nario ir sunerimusių gyventojų nuomone, toks sprendimas sukeltų bent tris rimtas problemas.

Visų pirma, daugiafunkcis stadionas, kuriame yra ir futbolo, ir krepšinio aikštelės, ir gimnastikos įrenginiai, būtų paverstas specializuotu regbio stadionu.

Antra, šalia gyvenamųjų namų įrengtame stadione vykstant regbio varžyboms gyventojai nebeturėtų ramybės. „Sakė, pastatysim tvorą – langų neišdaužysim“, – regbininkus citavo nusivylusi Gelvonų gatvės gyventoja. G.Rudžionis ironiškai replikavo, kad įsiaudrinę regbio sportininkai ir aistruoliai po varžybų gali išeiti ir su gyventojų auginamomis gėlėmis ant galvų.

Trečia, iki stadiono veda vienintelis duobių išvagotas keliukas, vinguriuojantis per kiemus. Kito privažiavimo ir automobilių stovėjimo vietų ten nėra. „Rajono gyventojų gyvenimo kokybė neabejotinai pablogės. Prie šio įvažiavimo yra “pakabinti„ mažiausiai 3 tūkst. gyventojų“, – sakė G.Rudžionis.

Direktorius – už pokyčius

Tarybos narys nesitiki, kad ir gimnazijos direktorius atstovautų „gyventojų ir moksleivių interesams“. Pasak jo, savivaldybės skirtas mokyklos vadovas, jeigu prieštarautų tarybos daugumos valiai, tiesiog būtų pakeistas tuo, kuris jai pritartų.

Gimnazijos direktorius Mindaugas Puodžiukas pateikė visiškai kitą poziciją.

„Norėjome, kad vaikai turėtų geras sąlygas, iš kitur lėšų negavome. Stadionas bus sutvarkytas, atnaujintas. Krepšinį vaikai žaidžia mokyklos salėje. Dėl triukšmo – kaip buvo stadionas, taip ir liks. Jame vykdavo ir futbolo varžybos, todėl tas triukšmas neturėtų padidėti“, – mano M.Puodžiukas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų