Pereiti į pagrindinį turinį

Mokymo centre imituos ekstremalias situacijas

2009-02-06 09:00

Su Kauno policijos ir Viešojo saugumo tarnybos pareigūnais bendravęs vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis kauniečiams priekaištų neturėjo.

Įsigijo specialią įrangą

Po metus trukusios renovacijos miesto centre, Griunvaldo gatvėje, vakar duris atvėrė Lietuvos policijos mokymo centro Kauno filialas. Ekstremalių situacijų valdymo patirties pareigūnai galės pasisemti ne tik dalyvaudami realiose pratybose, bet ir pasitelkdami specialų simuliatorių. Pastarojo ekrane rodomos įvairios kriminalinės scenos, o pareigūnas privalo adekvačiai sureaguoti – įspėti nusikaltėlį, panaudoti tinkamas specialiąsias priemones, o prireikus griebtis ir ginklo.

Pastato remonto ir rekonstrukcijos darbai, anot jo šeimininkų, tėra dalis 2005 m. pabaigoje pradėto įgyvendinti projekto, kuriuo siekiama tobulinti Lietuvos policijos pareigūnų kvalifikaciją.

"Tai žingsnis tobulinant policijos mokymo sistemą. Manau, kad šis pastatas pasitarnaus pareigūnų darbui gerinti ir įgūdžiams lavinti", - vylėsi Lietuvos policijos generalinis komisaras Vizgirdas Telyčėnas.

Geriausia vieta – Kaunas

Pritardamas šalies policijos vadovui, vakar Kaune viešėjęs vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis pastebėjo, kad pastaruoju metu teisėsaugininkams tenka vis didesni iššūkiai, tad būtų naivu tikėtis, kad pareigūnai gali viską įveikti ir efektyviai dirbti be papildomo specialaus pasirengimo: "Atnaujintos Policijos mokymo centro patalpos Kaune neabejotinai padės tobulėti viešosios tvarkos sergėtojams. Svarbu, kad jie turi puikias sąlygas pasirengti ne vien fiziškai, bet ir psichologiškai. Tokių centrų Lietuvoje reikia dar daugiau."

"Kaune praėjusiais metais atidaryti nauji bei renovuoti tiltai, transporto mazgai ir kiti objektai. Dabar turime ir neatpažįstamai atjaunėjusį policijos mokymo centrą, kuris geografiškai yra bene geriausioje Lietuvos vietoje – Kaune", – įsitikinęs Kauno apskrities policijos komisariato viršininkas Algirdas Kaminskas.

Priekaištų niekam nereiškė

Kaune lankęsis vidaus reikalų ministras R.Palaitis vakar spėjo susitikti ir su Viešojo saugumo tarnybos bei Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovais.

Paklaustas, ar, lankydamas specialiąsias tarnybas, aptarė prie Seimo kilusių riaušių atgarsius, ministras teigė šios temos neeskalavęs: "Su Viešojo saugumo tarnybos darbo specifika esu gerai susipažinęs, tad dabar daugiau domėjausi rūpesčiais jų kasdieniame darbe. Mano įsitikinimu, sausio 16 d. prie Seimo kilus riaušėms, pareigūnai elgėsi adekvačiai ir laiku reaguodami į situaciją. Priekaištų jiems neturiu."

Vertindamas miesto policijos darbo rezultatus, ministras pabrėžė, kad Kaunui nepelnytai būdavo klijuojama banditų miesto etiketė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų