Pereiti į pagrindinį turinį

Naujos vietos pritraukia klientus

2008-11-07 09:00
Naujos vietos pritraukia klientus
Naujos vietos pritraukia klientus

Vilniečiai negaili pinigų kokybiškoms ir ekologiškoms prekėms. Būtent dėl šios priežasties daugėja organinių medžiagų produktų parduotuvių.

Panašiai ir su drabužių taisymo salonais. Niekas nenori laukti savaitės, kol darbais užsivertęs siuvėjas teiksis persiūti sugedusį užtrauktuką ar palenks per ilgas kelnes. Vilniaus centre atsidariusios drabužių taisyklos darbuotojai tikina, tokį darbą atlieka tą pačią dieną.

Galvos neturėtų sukti ir tie, kurie nežino, kur apgyvendinti svečius iš užsienio. Jeigu sulaukėte svečių iš Airijos, jiems turėtų patikti airiškas tradicijas puoselėjantis naujas viešbutis "Hotel Tilto".

Ekologiški produktai populiarėja

"Sveiki produktai", Pilies g. 16

Sostinėje duris atvėrė dar viena "Sveikų produktų" parduotuvė. Vos pravėrę duris, pajusite švelniai nosį glostantį cinamono ar kitų aromatų kvapą. Jos išskirtinius gaminius jau pamėgo ne tik jaunos mamos, dažniausiai čia ieškančios ekologiškų sauskelnių.

Parduotuvės darbuotoja Gabrielė Burbaitė tikino, kad dažnai jų parduotuvės duris praveria ir pensininkai bei moksleiviai. Pastarieji niekada neskuba, atidžiai viską apžiūri, domisi produktų sudėtimi. Paaugliams konsultacijos retai prireikia: visą informaciją sužino naršydami internetą.

"Ateina su konkrečiu prekių sąrašu, greitai susisuka", – apie jaunus žmones kalbėjo G.Burbaitė. Organinių medžiagų užkandžiai – vieni populiariausių. Vaikai dažniausiai perka riešutų kozinakus. Lietuviškas natūralus produktas "Skaniukai" taip pat itin mėgstamas. Tai smulkinti duonos sausainiai, pagardinti kokoso drožlėmis ir sutirštintu kondensuotu pienu.

Kokios prekės stebina parduotuvės lankytojus? G.Burbaitė rodė dailų dantų šepetėlį. Iš pažiūros jis mažai kuo skiriasi nuo įprastų, tačiau naudodami jį jausitės iš tiesų neįprastai. Įsigiję tokią burnos higienos priemonę pamiršite dantų pastas.

"Šepetėlis yra joninis, viskas ko reikės: šviesa ir vanduo", – sakė moteris. Beveik 70 litų kainuojančią prekę dabar mažai kas perka, tačiau artėjant Kalėdoms G.Burbaitė pranašavo, kad ji turėtų būti itin paklausi.

Nedidelėje parduotuvėje didelis ir arbatų pasirinkimas. Artėjant šalčiams rekomenduojama indiška "Tulsi Brahmi". Joje gausu atmintį gerinančių medžiagų.
"Sveikata yra mūsų turtas, tad įsigydami ekologiškų produktų paslaugą darote ir sau, ir gamtai", – atsisveikindama šypsojosi moteris.

Greitai pataisys drabužį

Drabužių siuvimas ir taisymas, Labdarių g. 3 / 7

Laiką taupantis vilniečiai žino, kaip vienu šūviu nušauti du zuikius. Eidami į darbą jie užsuka į drabužių taisyklą. Kelnes, marškinius, švarkus ir kitus pataisytus drabužius jie atsiima baigę darbą.

"Gera vieta, paslaugų kainos neaukštos", – pasakojo salono direktorius Giedrius Pakėnas. Jis pastebėjo, kad dažniausiai pas juos užsuka greta esančių biurų, bankų darbuotojai.

Kaip sukirpti, kur pasiaurinti visada pataria siuvėja Jadvyga. Jos paslaugų prireikia ir tiems, kuriems netikėtai, einant gatve, išplyšo užtrauktukas. Skubi pagalba šioje drabužių taisykloje – garantuota.

Salone siuvami ir individualūs kostiumai. Direktorius minėjo, kad tokia paslauga sparčiai populiarėja.

"Siuvama pagal kliento kūno linijas, tokį drabužį kur kas patogiau vilkėti negu pirktą", – kalbėjo G.Pakėnas. Pageidaujama audinį jums padės išsirinkti patyrę salono darbuotojai. Paslaugos kainuoja 10–250 litų.

Viešbutyje – lyg Airijoje

Viešbutis "Hotel Tilto", Tilto g. 8.

Į Vilnių atvykusiems turistams yra iš ko rinktis: viešbučių įvairovė nemaža. Ištikimi airiško interjero ir maisto tradicijoms gali apsistoti naujame viešbutyje "Hotel Tilto". 35 kambariuose viskas gerai apgalvota: rankų darbo baldai, autentiškos seno pastato sienos. Sename, daugiau nei prieš 200 metų statytame name daug kur išlikę autentiškos plytos.

"Tai bene labiausiai patinka klientams, šios sienos suteikia jaukumo", – pasakojo viešbučio vadovė Lina Baltrimaitė. Moteris sakė, kad svečiai labiausiai mėgsta kambarius palėpėje. Visus sužavi pro jų langus atsiveriantis Katedros ir kitų pastatų vaizdas. Nakvynės kaina "Hotel Tilto" – nuo 294 litų.

Pamėgę šį viešbutį neatsisako ir į bendrą kainą įeinančių airiškų pusryčių. "Valgomos košės, o ką jau kalbėti apie arbatos gėrimo tradiciją", – entuziastingai sakė vadovė. Apie vienuoliktą valandą turistai susirenka ir mėgaujasi airiška arbata, ilgai šnekučiuojasi. Tokią tradiciją perima ir papietauti į viešbučio kavinę ateinantys vilniečiai. Pavalgę jie neskuba traukti atgal į darbovietes.

Be airiškos atributikos, viešbučio sienas puošia senojo Vilniaus fotografijos. Pasak direktorės, jos taip pat sulaukia daug klientų dėmesio.

"Pamatę vieną ar kitą nuotrauką jie klausia, kur tas pastatas yra, kokia jo reikšmė", – sakė moteris.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų