Pereiti į pagrindinį turinį

Nori balsuoti, stumdykis eilėje

2008-10-01 09:00

Seimo rinkimai vyks spalio 12-ąją, tačiau kitą savaitę Kauno savivaldybės pastate bus surengtas išankstinis balsavimas.

Spalio 8–9 d. Laisvės alėjoje įsikūrusios savivaldybės mažoji salė virs aštuonių rinkimų apygardų buveine. Kaip ir per praėjusius rinkimus, prognozuojama, kad savivaldybės koridoriuose nusidrieks rinkėjų eilės. Valdininkai to sureikšminti nelinkę.
Paklaustas, ar ne per vėlai paskelbta išankstinio balsavimo data ir vieta, Kauno savivaldybės Bendrųjų reikalų departamento direktorius Valentinas Markevičius atkirto, kad nebūtų per vėlu paskelbti ir likus trims keturioms dienoms.

"Tie, kurie domisi rinkimais, seniausiai Vyriausiosios rinkimų komisijos interneto puslapyje galėjo rasti visą informaciją. Mūsų darbas – patikslinti balsavimo vietą", – kaunodiena.lt teigė V.Markevičius.

Savivaldybės mažoji salė nesutalpina visų norinčiųjų balsuoti, todėl koridoriuose nusidriekia didžiulės eilės. Taip buvo atsitikę per savivaldybių tarybų rinkimus.
V.Markevičiaus aiškino, kad įstatyme numatyta, kad išankstinis balsavimas turi vykti pastate, kuriame dirba meras ar savivaldybės administracijos direktorius. "Mes neradome geresnės vietos kaip savivaldybės mažoji salė", – tikino bendrųjų reikalų departamento direktorius.

Mažojoje salėje bus įrengtos aštuonios rinkimų apygardos. "Vadinasi, stovės aštuoni stalai ir vienu metu į salę galės užeiti aštuoni žmonės, balsuosiantys skirtingose apygardose. Jeigu vienu metu ateis balsuoti tūkstantis žmonių, susidarys tūkstančio eilė", – aritmetikos įgūdžius demonstravo V.Markevičius.

Jo teigimu, sunku prognozuoti, kiek kauniečių spalio 8–9 d. pasinaudos galimybe balsuoti iš anksto. "Galbūt ir šiemet, kaip per savivaldybių tarybų rinkimus, susidarys didžiulės eilės. Nieko padaryti negalime", – tikino V.Markevičius.

Informacija rinkėjams

Išankstinis balsavimas vyks spalio 8–9 dienomis nuo 12 iki 20 val. Kauno miesto savivaldybės mažojoje salėje (Laisvės al. 96, I aukšte).

Pakartotinis išankstinis balsavimas savivaldybėje vyks spalio 22–23 d.
Iš anksto balsuoja rinkėjai, kurie rinkimų dieną negali atvykti į rinkimų apylinkę. Balsuojant iš anksto savivaldybėje būtina turėti rinkėjo pažymėjimą bei asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų