Pereiti į pagrindinį turinį

Nuomininkai muša kainas

2009-03-03 09:00
Nuomininkai muša kainas
Nuomininkai muša kainas / Tomo Raginos nuotr. Atidedama: kada nauju drabužiu pasipuoš atjaunėjusio keturaukščio brolis devynaukštis – neaišku.

Biurų ir komercinės paskirties patalpų nuomos kainos Kaune nukrito maždaug ketvirtadaliu, tačiau potencialūs nuomotojai siūlo gerokai mažiau. Tai pajuto neseniai naują verslo centrą rekonstravusi bendrovė.

"Negalima sakyti, kad nuomininkų nėra, bet jie siūlo labai žemą kainą. Ateina su pasiūlymais nuomotis kvadratinį metrą už 15–18 litų per mėnesį. Su tokia kaina investicijų atsipirkimas užsitęstų dvigubai", – "Kauno dienai" aiškino bendrovės "Nordic investicija" vykdomoji direktorė Laima Žemaitienė.

Įmonė prieš aštuonerius metus įsigijo buvusios staklių gamyklos "Koordinatė" keturių ir devynių aukštų administracinius pastatus. 2007-aisiais ėmėsi juos rekonstruoti – apšiltinti bei įrengti šiuolaikines patalpas komercinėms ir biurų patalpoms.

Projektas buvo parengtas abiejų pastatų rekonstrukcijai. L.Žemaitienė džiaugiasi, kad žemesnįjį pastatą spėta užbaigti pernai gruodį. Antrąjį projekto įgyvendinimo etapą ekonominė situacija nustūmė į ateitį.

Dar vykstant statybos darbams, čia buvo kviečiama nuomotis patalpas mokant 40–50 litų už kv. m. Užbaigtame ir dažais kvepiančiame pastate biurų ir komercinių patalpų nuomos kaina sumažėjo iki 25–35 litų.

Verslo centre išnuomotos visos pirmo ir antro aukštų patalpos – čia įsikūrė bankas, keli baldų salonai. Trečiajame aukšte kuriasi biurai, 200 kv. m ploto patalpa tebeieško nuomininkų, taip pat, kaip ir 800 kv. m ploto erdvės viršutiniame aukšte.

L.Žemaitienės pastebėjimu, visi nuomininkai sukrutę, su patalpų savininkais derasi dėl žemesnių kainų arba ieško kur pigiau išsinuomoti. Kiti atsisako dalies nuomojamo ploto ir taip stengiasi taupyti.

Nerekonstruotame "Koordinatės" devynaukštyje yra įsikūrusi ir jo savininkė bendrovė "Nordic investicija". Nemažai nuomininkų teikia pirmenybę šiam pastatui, nes už nuomą moka iki 20 litų už kvadratą. Šiuo metu, pasak L.Žemaitienės, nuomininkus į senąjį pastatą privilioti lengviau nei į naująjį. Tačiau šildymo sąnaudos šiems nuomininkams būna gerokai didesnės nei naujajame.

Keturių aukštų pastato rekonstrukcija, kurios autorius architektas Gediminas Jurevičius, "Nordic investicijai" kainavo apie 7,5 mln. litų. Tikėtasi, kas tai atsipirks per septynerius metus. Pagal dabartines nuomos kainas, tai užtruks bent dešimt metų.

Devynaukštyje taip pat planuota įrengti biurus, pastatą apšiltinti ir įvesti miesto šildymą – šiuo metu patalpos čia šildomos elektra. Verslo centre numatyta vieta ir restoranui.


Biurų nuomos nainos (už 1 kv. m)

Vytauto pr. – 30 Lt.

K.Donelaičio g. – 45 Lt.

Partizanų g. – 25 Lt.

Žemaičių pl. – 35 Lt.

Laisvės al. – 44 Lt.

Baltų pr. – 35 Lt.

Studentų g. – 20–30 Lt.

V.Putvinskio g. – 45 Lt.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų