Pereiti į pagrindinį turinį

N.Venckienė: netikėjau, kad bus taip baisu

2012-05-18 05:00
N.Venckienė: netikėjau, kad bus taip baisu
N.Venckienė: netikėjau, kad bus taip baisu / Artūro Morozovo nuotr.

Po vakarykščio šturmo Kauno apygardos teisėja Neringa Venckienė sunkiai tramdė ašaras. Ji – paskutinė iš buvusių Kedžių name, matė išvežant mergaitę.

– Apie ką kalbėjotės su mergaite, kai policija apsupo namą?

– Aš ją raminau, kad jos niekas neskriaus, tam jie neturi teisės. Pati netikėjau, kad po kovo 23 dienos, kai buvo tiek kalbėta apie smurtą prieš vaiką, jie šitaip pasielgs. Netikėjau, kad bus taip baisu. Buvo daug baisiau nei kovo mėnesį.

– Ką darė vaiko teisių apsaugos specialistės?

– Dar pareigūnams laužiant namo duris, jos linksmai šnekučiavosi. O viduje tik patenkintos stebėjo įvykius ir nieko nedarė, kad apgintų vaiką nuo smurto. Kauno rajono vaiko teisių apsaugos skyriaus specialistė Evelina Talalienė liepė mergaitei tuojau pat eiti su ja, kalbėjo, kad ji neturi jokio pasirinkimo. Šį kartą buvo atsiųstos rinktinės tarnautojos.

– Papasakokite apie kitų pareigūnų veiksmus?

– Antstolė Sonata Vaicekauskienė prašė pareigūnų išvaryti ne tik kitus buvusius kambaryje, bet ir mane. Sakau, kokia aš jums kliūtis, kodėl mane reikia varyti. Kauno rajono policijos viršininko Romo Oželio prašiau sutramdyti vaiko teisių specialistes, aiškinau, kad jos neturi teisės net prisiliesti prie vaiko. Bet jos ėmė mergaitei už rankos, kojų. Pareigūnas tik kalbėjo apie teismo sprendimo vykdymą.

– Kaip elgėsi mergaitė?

– Ji stipriai apkabino mane ir prisiglaudė, sakė nenorinti kitur gyventi. Kai ištempė mano tėvus, ji dar sušuko: „Sugrąžinkite dieduką, sugrąžinkite močiutę!“ Paskui man stipriai užlaužė abi rankas, o mergaitė toliau laikė stipriai apkabinusi mane per sprandą. L.Stankūnaitė didele jėga bandė ją atplėšti. Jeigu gerai atsimenu, kažkas dar L.Stankūnaitę tempė, kad stipresnė jėga būtų, kad nuvilktų mergaitės rankas nuo mano kaklo, nutrauktų.

Visam gyvenimui prisiminsiu mergaitės veidą, jos klyksmą ir baimę. O štai L.Stankūnaitės išraiška buvo tokia tarsi ne jai, o kažkam kitam reikia vaiko.

Manau, mergaitė per šturmą buvo sužalota, bet jie tai slėps. Kad plėšiant nuo manęs mergaitė buvo sužalota, nėra jokių abejonių. Vaikas baisios streso būsenos. Įsitikinusi, kad jai bus duodama vaistų, ji bus ruošiama A.Ūso bylai, o man nebus leidžiama su ja bendrauti. Bet aš sieksiu, kad man ir tėvams būtų leista bendrauti su mergaite.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų